Viden og vedligeholdelse | Motor

Mini motorkursus

Formålet med denne lille gennemgang i motorlære er, at give dig en tilpas indsigt i dieselmotorens forskellige systemer.

Senest ajourført d.16. september 2016

Lær principperne for en dieselmotor og tilhørende komponenter.

Formålet med denne lille gennemgang i motorlære er, at give dig en tilpas indsigt i dieselmotorens forskellige systemer.

Sigtet med gennemgangen går lidt videre, idet du gerne skulle tilegne dig så meget viden, at du med den baggrund kan sætte dig ind i andre motorers systemopbygning.

Gennemgangen omhandler kun det mest elementære om dieselmotoren. Hvor det er muligt føres systemerne over på den aktuelle bådmotor VOLVO-PENTA MD6A. Denne motor er imidlertid gammel. Den er fra midten af 1960'erne eller muligvis endda tidligere og meget er blevet bedre med årene, men det helt generelle problem for alle bådmotorer: Pladsmangel, er fortsat dominerende trods mange forbedringer.

Note fra forfatteren

Det er ikke nok, at du blot læser de siderne. Du lærer kun noget, hvis du arbejder med stoffet. Ligeledes skal du studere de billeder og tegninger der følger de forskellige afsnit. Jeg har indlagt forskellige oplysninger i billeder og tegninger. Det kan muligvis betyde at du skal bruge zoom-funktionen når du skal studere og læse detaljerne.

.
Rul til toppen

Læs også: