Alle sejlere kender forkortelsen MOB (Mand Over Bord). Langt færre kender derimod forkortelsen BOB, som i det maritime sprog normalt står for ”Bunker On Board” (Brændstof Om Bord). BOB har imidlertid en helt ny betydning – nemlig ”Børn Om Bord”.

Ideen med BOB-flaget er at lette sejlende børnefamiliers muligheder for at komme i kontakt med hinanden – ved at signalere til andre, at ”vi har potentielle legekammerater om bord,”.

Letter livet i havnen

Børn om bord

BOB flaget gør det nemt at finde legekammerater på havnen

Ikke mindst livet i havnene under sommertogtet kan måske forløbe lidt nemmere – til glæde for både børn og voksne – hvis børnene hurtigt finder sammen, når de spotter et BOB-flag. Også på søen kan BOB-flaget bruges til at kippe ved passage – og hvem ved, måske udveksles der kontakter, så der laves en hurtig legeaftale til en senere havn.

Selv om det er et signalflag i den lettere genre, så er udfordringen med at aktivere børn, når man er på sejlerferie, alvorlig nok. Dét kan mange børnefamilier skrive under på.

Hvor kan man købe et BOB flag?

Link: BOB flaget kan købes i Dansk Sejlunion webshop

Pris: 85 kr. + 17 kr. i forsendelse.

Nogle klubber har valgt at sælge BOB-flag. Undersøg i din klub, om du kan købe BOB-flag. Klubber kan bestille BOB-flaget med klubrabat via dette link.

.
Rul til toppen