Vind i sejlene

Havnemanøvre 1: Hvordan griber man det an?

Havnemanøvre er en af de ting, som mange frygter. Det gælder om at orientere sig grundigt og holde roen. Se hvordan det går, når Felix og Anders kaster ud i disciplinen.

Senest ajourført d. 3. marts 2023

Om Vind i sejlene

'Vind i sejlene' er et videoprojekt, hvor Felix Smith & Anders Mundelin kaster sig ud at lære at sejle - mens de sejler.

Dansk Sejlunion støtter projektet, og vi bringer løbende de lærerige videoer her på siden og i vores nyhedsbrev.

Du kan også følge Vind i sejlene her:

Vil du blive bedre til at manøvrere din båd i havnen? Så se med i vores video, hvor vi viser, hvordan du kan træne dine havne-manøvrefærdigheder. Vi prøver blandt andet at vende på en meget lille plads med en god, gammeldags 3-punkts vending.

Vi diskuterer, hvilke fortøjninger der skal bruges, og hvordan man undgår våde fortøjninger. Vi viser også, hvordan man bruger spring for at komme ud fra pladsen, og hvordan man får vinden til at hjælpe sig. Vi gennemgår også hvornår man skal bruge roret, og hvornår man skal bruge vinden til at styre båden.

Du vil også se os udføre andre manøvrer som vigelpigt, hilsner og baglænssejllads. Hvis du ønsker, at blive bedre til at manøvrere din båd i havnen så se med i vores video og tag del i vores erfaringer.

OG HUSK: Enhver havnemanøvre, der ikke involverer person- eller materielskade, betragtes som en succes 😀.

.
Rul til toppen

Flere videoer