Klasseorganisationer | Kitesurfing

Kitesurf

KITEBOARDING DANMARK | International klasse

3. januar 2020

Hvem er vi?

I Kiteboarding Danmark varetager vi danske kitesurferes brede interesser. Det gælder bl.a. at sikre kitesurfere adgangen til vand. Kitesurferne bliver via Kiteboarding Danmark hørt som samlet gruppe i forbindelse med fredningssager o.l..

Kiteboarding Danmark arbejder for at udbrede kendskabet til kitesurfing som en seriøs sejlsports-disciplin på lige fod med andre typer af sejlads.

Det er også Kiteboarding Danmarks formål at udvikle kitesurfing med udgangspunkt i fællesskabet og det sociale liv, og at give medlemmerne lyst til selv at engagere sig i foreningen og at deltage i konkurrencer.

Kiteboarding Danmark er både en klub og klasseorganisation for kitesurfere.

Aktiviteter

Kitesurfernes "kitetour" er populær og velbesøgt af både bredde og elite. Til "kitetour" konkurreres der i disciplinen freestyle, hvor deltagerne bliver vurderet efter et antal tricks.

Der sejles efter eliminationsprincip i heats, hvor deltagerne er seeded efter tidligere placeringer. Kitetour har årligt 4-5 stævner, hvor ranglisten fungerer som DM-serie. Se mere på www.kitetour.dk.

Alle er velkomne til at deltage i "kitetour" - der er plads til alle.

Hvor er vi aktive

Udover at være aktive til DM-serien Kitetour er Kiteboarding Danmark en virtuel klub. Der er flere hjemmesider, hvor Kiteboarding Danmark er aktive. Dels organisationens egen hjemmeside, www.kbdk.dk, men også på hjemmesiden www.kitesurferen.dk.

Målgrupper

Alle kan lære at kitesurfe. Vi ser en tilgang til kitesurfing i alle aldre og begge køn. Vi ser særligt en tilgang i aldersgruppen over 25 år.

Se hvor du kan lære at kitesurfe.

Fortid, nutid og fremtid

Kiteboarding Danmark blev stiftet i 2005 og blev optaget i Dansk Sejlunion i 2009. Kiteboarding Danmark har et tæt samarbejde med Dansk Sejlunion omkring instruktøruddannelsen for kitesurfere og certificering af instruktører og kiteskoler. Årligt introduceres ca. 2500 nye udøvere for kitesurfing.

Kort om boards

Status: Internationale klasse | Board
Besætning: 1 person
Discipliner: Freestyle, Race

.
Rul til toppen

Læs mere om Dansk Sejlunions klasser