Danmarks landsholdssejlere for 2021 udtaget

Der er ingen store overraskelser i udtagelsen til næste års tre landshold, siger sportschef Thomas Jacobsen.

Af: Julie Elver Stolberg - senest ajourført d. 1. december 2020

Dansk Sejlunion har netop sat navne på de sejlere, der i 2021 er udtaget til henholdsvis sejlerlandsholdet, ungdomslandsholdet og udviklingslandsholdet. De tre hold, der til sammen udgør Danish Sailing Team, ligner til forveksling dem fra sidste år. Der er med andre ord ikke mange overraskelser i 2021-truppen, siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion.

Oversigt

Find listen over sejlerne på de tre landshold her:

– Sidste år stod vi på tærsklen til, hvad vi forventede var et OL-år. Det gør vi som bekendt igen i år. Samtidig har mange af de store nationale og internationale konkurrencer været aflyst i år på grund af corona, og det har selvfølgelig også haft konsekvenser for sejlernes muligheder for at placere sig, konstaterer han.

Dynamiske hold

Sejlerlandsholdet er for de allerbedste danske sejlere, der leverer resultatniveau inden for top-10 i verden. Ungdomslandsholdet er ungdommens pendant til sejlerlandsholdet. Der er derfor en forventning til sejlerne om topresultater ved internationale stævner i forhold til deres respektive aldersklasser. På Udviklingslandshold er der ikke på samme måde et krav om toppræstationer ved hvert stævne. Her er det udviklingen af sejlerne, der er i højsædet.

De udvalgte hold er dynamiske størrelser. Sejlere kan således flyttes op og ned eller ind og ud af holdene, alt efter hvordan året udvikler sig.

.
Rul til toppen