Ingen dygtige atleter uden dygtige trænere.

Med prisen ’Årets træner 2022’ hylder Team Danmark og Salling Group de mennesker, der hver eneste dag dedikerer deres tid og talent til at hjælpe Danmarks dygtige atleter frem til sportslig succes. 

De nominerede til prisen er netop blevet offentliggjort, og Sejlerlandsholdets ILCA 6-landstræner Piotr Wojewski er en af dem.

De nominerede til 'Årets træner 2022'

De tre nominerede til Team Danmark og Salling Groups trænerpris 2022 er: 

  • Lars Christensen, tennistræner for Holger Rune 

  • Astrid Gemal, landstræner i paradressur 

  • Piotr Wojewski, landstræner for Anne-Marie Rindom og resten af sejlkategorien Ilca6 

Det er anden gang på blot fire år, at Piotr Wojewski er nomineret til prisen. Første gang var for sportsåret 2019, hvor Anne-Marie Rindom bl.a. vandt EM- og VM-guld samt blev kåret til verdens bedste kvindelige sejler af World Sailing.

I år har han atter været med til at føre hende til tops ved ILCA 6-VM i oktober, hvor hun tog guldet i et stærkt felt af internationale verdensklassesejlere. Samtidig har han et stærkt blik på talenterne og har i år bl.a. været med til at føre Anna Munch fra Udviklingslandsholdet op til Sejlerlandsholdet, der tæller de bedste danske sejlere.

– En god træner skal lede, inspirere og samarbejde. For vejen til medaljeskamlerne kan ingen atleter opnå alene. Vi er enormt stolte over at få lov til at fremhæve de mange dygtige trænere, som dette land råder over. Trænerne yder en enorm indsats for dansk elitesport, både for de enkelte stjerner, men også de unge talenter og de respektive elitesportsmiljøer. Normalt står trænerne i baggrunden, mens atleterne bliver hyldet for store præstationer. Men her er det tid til at få trænerne frem i lyset og få understreget vigtigheden af deres profession, siger Peter Fabrin, adm. Direktør, Team Danmark, om baggrunden for prisen.

Om Piotr Wojewski vinder prisen, bliver afsløret den 7. januar, når DR sender 'Sport 2022' på DR1.

Vi krydser fingrer så længe.

Rul til toppen

Læs mere