Kapsejlads for første gang, men bestemt ikke sidste

Aarhus Sejlklubs sejlerskole vinder Det Gyldne Spilhåndtag under FIRST Sejlerskolecup, der endnu engang blev afholdt i Kerteminde med stor succes.

Senest ajourført d. 13. september 2023

Lørdag den 9. september afviklede Kerteminde Sejlklub med sikker hånd igen FIRST Sejlerskole Cup.

Ni hold med spændte sejlerskoleelever var samlet for at stille skarpt på deres færdigheder og prøve kapsejlads for første gang.

Nadja Pedersen fra Aarhus Sejlklub var med, da det gik løs på vandet ud for Kerteminde.

– Det var en rigtig fed oplevelse at deltage i sejlerskolecuppen. Det var en god mulighed for at prøve vores færdigheder af på en tryg bane, men hvor vi alligevel følte, at der var noget mere på spil, end når vi sejler hjemme i Århusbugten med vores instruktører på sidelinjen. Den blanding gjorde, at vi havde det rigtig sjovt ombord på båden, og dagen har bidraget til flere gode minder sammen, siger hun.

Spændende sejladser

Vejret bidrog også positivt til dagens begivenheder med strålende solskin og en stabil vind på fem sekundmeter fra øst. Dette skabte de perfekte forhold for en begivenhedsrig og underholdende sejlads.

FIRST Sejlerskolecup er en dag, der giver en stejl læringskurve. Noget, der blev ganske tydeligt, som dagen gik. Fra lidt løse strategier i de første sejladser endte dagen med flotte og tætte starter og klare planer hele banen rundt.

Århus Sejlklub sluttede øverst på sejrskamlen, tæt forfulgt af KDY. De to hold delte både point og placeringer op til det sidste, men med en overbevisende sejr i den afgørende sejlads trak Århus-sejlerne det længste strå.

Horsens Sejlklub formåede også at gøre indtryk og sikrede sig en flot tredjeplads.

Vi ses til næste år

Men det fantastiske ved Sejlerskole Cup er, at det ikke kun er kapsejlads.
Dagen blev således afsluttet med kolde drikke i solen, præmieoverrækkelse og en lækker middag fra grillen.

Dansk Sejlunion og Kerteminde Sejlklub glæder sig allerede til næste år, hvor nye hold igen bydes velkommen i det nordfynske.

Rul til toppen

Læs mere