Thurø Sejlklub modtager Dansk Sejlunions miljøcertificering

10 miljøforbedrende initiativer i Thurø Sejlklub udløser Dansk Sejlunions sølvcertificering 'Miljøvenlig sejlklub'.

Senest ajourført d. 22. april 2024

Havet er mere end blot et udgangspunkt for vores fritidsliv. Det er en del af, hvem vi er - og vi bør passe meget bedre på det, end vi gør nu.

Derfor er det med stor stolthed, at Dansk Sejlunion nu kan certificere Thurø Sejlklub som 'Miljøvenlig sejlklub'.

Thurø Sejlklub er en naturhavn ved porten til det Sydfynske øhav, der er en del af UNESCO Global Geopark. Derfor har den også gennem en årrække haft fokus på miljøet omkring.

Sølvcertificering for ti miljøforbedrende tiltag

Klubben har nu gennemført ti miljøforbedrende tiltag, der udløser sølvudgaven af certificeringen. Det tæller blandt andet fokus på solenergi, overblik over vand, varme og strømforbrug samt en helhedsplan, hvor bæredygtigheden står højt listen, når der skal anlægges nye facilteter.

– De tiltag, Thurø Sejlklub har gennemført, kan mange sejlklubber med fordel lade sig inspirere af. Særligt bør undervisningsforløbet i ungdomsafdelingen i samarbejde med Vand&Affald Svendborg om plastik i havet fremhæves, ligesom affaldsindsamlinger har været helt naturlig del af fællesskabet af at være på havnen i Thurø, siger Lena Hellström, konsulent i Dansk Sejlunion.

I år har sejlklubben modtaget sølvcertificering for ti miljøforbedrende initiativer, men ambitionerne rækker højere. I 2026 planlægger klubben at have gennemført 15 initiativer, og i 2028 skal det tal være vokset til 20.

Dansk Sejlunion ønsker Thurø Sejlklub stort tillykke med sølvcertificering.

Rul til toppen

Læs mere