Indhold

  Ekspandér

  Sammen med en række partnere, heriblandt Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund, laver Dansk Sejlunion et arbejde for at hjælpe sejlere med at udleve deres drømme om dygtiggørelse på et olympisk samt internationalt niveau.

  Dansk Sejlunions holdstruktur

  Dansk Sejlunion operer med følgende holdstruktur; Landshold, Ungdomslandshold, Udviklingslandshold og Centergruppen.

  Alle sejlere på DS-hold er tilknyttet et træningscenter.

  Dansk Sejlunions hold bliver sat i en proces mellem alle trænere på centrene og DS-ansatte trænere. Processen foregår i september og oktober frem til landsholdslejren i uge 42.

  Under træningslejren i uge 42 foretages de sidste vurderinger og samtaler i forhold til sejlernes indplacering på DS-hold. Det er derfor vigtigt, at du som sejler på et center og med mål om at være på et DS-hold deltager i landsholdslejren i uge 42.

  Invitation til TORM Dansk Sejlunion U42 lejr finder du under aktivitetskalenderen.

  Derfor samarbejder Dansk Sejlunion med en række klubber og tilhørende kommuner samt Team Danmark om vores to egne Elite- og talentcentre. Disse centre er åbne for sejlere, jfr. den beskrivelse du finder herunder.

  Dansk Sejlunion har også valgt at samarbejde åbent med en lang række klubber; klubber der har lyst til at gøre noget særligt for sejlere i ungdomsårene – det vil sige fra ca. 14/15 år til 20/23 år.

  Samarbejdet med klubberne kalder vi for 'Sportsklubs-konceptet'. Dette samarbejde er et meget åbent samarbejde, og klubberne sætter selv dagsordenen for det fokus, samarbejdet skal have. Vigtigt er det dog, at samarbejdet har et sportsligt sigte i bred forstand og dermed sagt, at det ikke nødvendigvis er rettet mod særlige klasser eller specifikke mål.

  Dansk Sejlunions Elite- og Talentcentre

  Hvad er et Elite- og talentcenter?

  Vores Elite- og Talentcentre er træningscentre med opgaven at servicere unge sejlere, der vil prioritere sejlsport som en væsentlig del af deres hverdag. Vi plejer at sige, at kun skolen har højere prioritet end sporten.

  Elite – og Talentcentrene er også den daglig base for vores olympiske sejlere i dansk sejlsport, i al den tid hvor de befinder sig i landet. Centrene har her en meget vigtig funktion som lokalitet for den daglige træning i en meget stor del af året.

  Centrene spiller samlet en stor rolle i det, vi kalder 'den danske model', der handler om, at unge sejlere og erfarne sejlere kan mødes og hjælpe hinanden med at udvikle kompetencer og deltage i den samme træning.

  Dansk Sejlunions Elite- og Talentcentre er fysisk placeret i Aarhus (Elite- og Talentcenter Aarhus) og i Hellerup/Nivå (Elite- og Talentcenter Øst).

  De to centre samarbejder med sejlklubberne i nærområdet samt de kommuner, der er værter for centrenes lokaliteter.  

  Centrene støttes økonomisk af Dansk Sejlunion/Team Danmark, Aarhus kommune, Gentofte Kommune, Fredensborg Kommune og Sailing Aarhus.

  Kan jeg søge tilknytning til et Elite- og Talentcenter?

  1. Har du lyst til at dygtiggøre dig som kapsejler?
  2. Er du klar til otte træningspas om ugen (fordelt på fysisk træning sejlads)?
  3. Er du rykket ud af juniorjollen (ex. Opti eller Zoom)?
  4. Har du mulighed for god/hurtig transport til Aarhus, Hellerup eller Nivå?
  5. Har du ønske om et Team Danmark godkendt gymnasieforløb?

  Hvis du kan svare ja til de første tre spørgsmål, er du bestemt egnet som centersejler. Hvis du yderligere kan svare ja til de sidste spørgsmål, vil det være en rigtig god ide at søge tilknytning til et af de to Elite- og Talentcentre.

  Hvis du vil tilknyttes et Dansk Sejlunion Elite- og Talentcenter, skal du først og fremmest tage kontakt til det pågældende center og få dig en snak med cheftræneren. I skal sammen finde ud af, om det er et godt tidspunkt for dig at tage dette skridt. Samtidig så skal du lægge dine data ind her.

  Du kan finde kontaktoplysninger lidt længere nede.

  Hvilke bådtyper træner på et elite- og talentcenter?

  Centrene er base for landets elitesejlere (ex. landsholdssejlere i 49er/FX, ILCA 6 og 7, Nacra 17, IQ Foilsurf), og det er også her, en stor del af talenttræningen foregår. Talenttræningen kan foregå i de olympiske klasser, men også i de store ungdomsklasser som Europe og 29'er.

  Der er lidt forskelle på, hvordan disse klasser er tilknyttet centrene, og i praksis vil nogle klasser træne i samarbejde med klubber i nærområdet men med tæt relation til centeret.

  Kontakt centerets træner for at få mere at vide om, hvilke muligheder der er for de forskellige klasser.

  Hvordan trænes der på et Elite- og Talentcenter?

  Træningen er meget forskellig afhængig af tidspunktet på året (almanakken). Almanak betyder bare årets gang, og vi deler den i seks perioder:

  1. Tidlig forår (marts og april): Træning på vandet alle weekender og fysisk træning på hverdage.
  2. Forårssæson (maj og juni): Sejladstræning og fysisk træning på hverdage og træning eller stævner i weekenderne. Sejlads på hverdage er typisk klubtræning eller individuelle aftaler med grupper af sejlere.
  3. Sommerferieperioden (juli og august): Stævneforberedende træning. Træningen målrettes i forhold til de enkelte klassers internationale stævner.
  4. Efterårssæson (september til midt oktober): Sejladstræning og fysisk træning på hverdage, lig forårssæson, men med fokus på klassernes danske mesterskaber.
  5. Sent efterår (sidste del af oktober og november): Træning på vandet alle weekender og fysisk træning på hverdage - træningen på vandet vil i denne periode være klassespecifik (en eller to klasser pr weekend).
  6. Vinter (december januar og februar): Fysisk træning på hverdage og teori i weekender. Sejladstræning i denne periode kun efter aftale. Teoridelen kan f.eks. være træneruddannelse eller regelkurser, ligesom der i løbet af vinteren vil blive tid til individuelle udviklingssamtaler med de sejlere, der måtte ønske dette.

  Hvem er trænerne og hvordan struktureres træningen?

  Træningen planlægges af centerets cheftræner. Specialister kan periodevis være indsat til at varetage træningen for den enkelte klasse.

  Fysisk træning varetages af den fysiske træner, der er tilknyttet centeret. 

  Dansk Sejlunions onboarding-program

  For at komme på et af Dansk Sejlunions landshold, og så længe du er U21-sejler, er der en række parametre, du skal leve op til. Læs mere om, hvad det kræver at blive en del af et DS-hold.

  Kontakt til de to elite- og talentcentre

  Elite- og talentcenter Aarhus & Øst

  Elite- og Talentcenter Aarhus

  Lokalitet
  Aarhus Internationale Sejlsportscenter
  Esther Aggebos Gade 80A
  8000 Aarhus C

  Cheftræner 
  Peter Hansen
  Tlf: 8820 7035
  Mail: peter.hansen@sejlsport.dk 

  Fysisk træner
  Simon Stewart

  Tilknyttede facebooksider
  Elite- og Talentcenter Aarhus
  Physical Training for Danish Sailing
  Dansk Sejlunion Sport

  Elite- og Talentcenter Øst

  Lokaliteter
  Hellerup Sejlklub (joller)
  Paul Elvstrøms Plads 1
  2900 Hellerup

  Nivå Bådelaug (IQ Foil)
  Nivå Strandpark 19
  2990 Nivå

  Cheftræner

  Marcus Bay (Hellerup)
  Tlf: 23628592
  Mail: marcus@sejlsport.dk

  Centertræner

  Nicolas Brandt Hansen (Nivå)
  Tlf: 93831787
  Mail: nicolas@sejlsport.dk

  Tilknyttede facebooksider
  Elite- og Talentcenter Øst
  Dansk Sejlunion Sport

  Se video fra Snekkersten Skotterup Sejlklub

  Kontakt

  Er du nysgerrig efter at høre mere om sportsklubkonceptet eller blive en del af det, er du meget velkommen til at kontakte vores talentudvikler Jan Christiansen.

  Tlf: 8820 7033
  Mail: jan.christiansen@sejlsport.dk

  Rul til toppen