DS Stævnekoncept

Holdsejlads

Læs om konceptet "Holdsejlads", som er en udviklende aktivitet for sejlere på lokalt, regionalt og nationalt niveau.

Af: Henrik Tang Kristensen - senest ajourført d. 16. december 2019

Hvad er holdsejlads?

Kontakt

Tlf: 8820 7007
Mail: kristina@sejlsport.dk 

Der er mange gode grunde til at prøve kræfter med holdsejlads. For det første synes sejlerne, at det er vildt sjovt! Men holdsejlads er derudover også lærerigt i forhold til kapsejladsregler og dét at samarbejde.

Grundlæggende drejer holdsejlads sig om at få hele holdet med - og ikke bare selv at sejle hurtigt. Eftersom det kræver samarbejde på tværs af sejlernes niveau på det enkelte hold, er sejladsformen i høj grad et nuanceret redskab til pædagogisk læring for sejlere på alle niveauer.

Kom godt i gang med holdsejlads:

Samarbejde og team spirit er vigtigt i holdsejlads, og er holdets samarbejde godt, har mindre rutinerede sejlere mulighed for at opnå flotte resultater.

Ved at sejle holdsejlads får sejlerne dermed den samme oplevelse som i mange andre idrætsgrene: nemlig at man deler oplevelserne med andre i stedet for kun at opnå individuelle resultater. Bl.a. fordi præstationerne afhænger af alles indsats, er holdsejlads også en motiverende genvej til at blive dygtig til andre typer kapsejlads.

Hvis din klub ønsker at arrangere holdsejlads enten på klubniveau, med naboklubberne eller til andre arrangementer, kan du læse alt det grundlæggende om holdsejlads i Dansk Sejlunions hæfte "Holdsejlads - kom godt i gang".

Udover en introduktion til holdsejlads i almindelighed og de elementære regler, indeholder hæftet også træningsøvelser, baneeksempler og meget andet.

Læs om muligheder for at låne Feva-sejl til holdsejlads her.

Downloads:

.
Rul til toppen

Andre relevante koncepter: