Fritidssejleruddannelserne | Speedbådsbevis

Speedbådsbeviset: Overblik

Sejler du speedbåd, eller drømmer du om det? I mange tilfælde kræver det et speedbådsbevis at føre en motorbåd. Med speedbådskørekortet bliver du k...

30. juni 2023af Urd Kornø Rasmussen

Dansk Sejlunion er udbyder af speedbådsbeviser, der sikrer at føreren af båden har et grundlæggende kendskab til sejlads og til sit fartøjs funktion, konstruktion og udrustning.

Her kan du få undervisning

Dansk Sejlunion samarbejder med forskellige kursusudbydere. Man kan eksempelvis få undervisning i sejlklubber eller gennem oplysningsforbundene herunder AOF, LOF og FOF.  

Kontakt en kursusudbyder, der samarbejder med Dansk Sejlunion, i dit lokalområde, og tilmeld dig undervisningen dér. Herefter kan man tage speedbådsfører-prøven gennem Dansk Sejlunion.

Udstedelse af speedbådsbevis

Du får speedbådsbeviset ved at gennemføre en prøve. Ved prøven skal du blandt andet vise kendskab til søvejsreglerne, almindelig anvendelse af knob og stik, sikkerhedsudrustning og redningsudstyr. Det er alt sammen nyttig viden, når du skal føre en speedbåd forsvarligt og varetage sikkerheden.

Prøvedeltagere til prøve i speedbådsbeviset skal være fyldt 15 år ved prøvens afholdelse, men må først tage beviset i brug, når vedkommende er fyldt 16 år. Det er prøvetageren ansvar at overholde gældende lovgivning.

Rul til toppen

Læs om den teoretiske og praktiske prøve