Speedbådsbevis: Information til udbydere
Du kan orientere dig om, hvordan Speedbådsprøverne hos Dansk Sejlunion afvikles, og hvilke elementer udbyder er ansvarlig for.
Du kan orientere dig om, hvordan Speedbådsprøverne hos Dansk Sejlunion afvikles, og hvilke elementer udbyder er ansvarlig for.
Du finder alle relevante dokumenter om afvikling af speedbådsprøver herunder. Vi råder udbyder til at læse nedenstående vejledning grundigt, så vi i samarbejdet mellem Dansk Sejlunion, censorer, sejlerskoler og øvrige kursusudbydere får et let og smidigt prøveforløb for prøvedeltagerne.
Her skitseres kort indholdet af den vejledning som Dansk Sejlunion har udarbejdet i forbindelse med afholdelse af speedbådsprøver.
Download en mere udførlig beskrivelse af samarbejdet mellem prøveafholder og censor som PDF:
Speedbådsprøven består af to dele: En teoretisk onlineprøve, som foretages på medbragt computer, smartphone eller tablet samt en praktisk prøve, som finder sted i båden.
Begge prøver aflægges for den samme censor på samme dag. For at bestå speedbådsprøven, forudsætter det, at begge delprøver er bestået med tilfredsstillende resultat.
Den teoretiske prøve kan kun tages online. Andre teoretiske prøver taget på stedet vil ikke gælde til opnåelse af et speedbådsbevis.
Den teoretiske onlineprøve afholdes samme dag som den praktiske prøve og finder sted på prøvestedet under overværelse af censor. Prøvetageren skal derfor medbringe en computer, tablet eller smartphone med adgang til internettet. Du kan som udbyder vælge at stille disse dele til rådighed, ligesom du kan gøre det muligt for prøvetagerne at få adgang til internettet.
Onlineprøven er opbygget som en multiple-choice test. Prøven er delt op i to delprøver og dækker det vidensområde, der er opstillet i Dansk Sejlunions prøvekrav til speedbådsbevis. Den tager altså udgangspunkt i emner, som man enten skal have 'kendskab til', 'forståelse for' eller 'skal kunne'.
Efter gennemførelsen af den teoretiske prøve på havnen, gennemføres den praktiske del af speedbådsprøven i båden. Her er både censor, underviser/udbyder samt øvrige prøvetagere med ombord.
Den praktiske prøve skal have en varighed på minimum 20 minutter pr. deltager. Undervejs kan censor stille både teoretiske og praktiske spørgsmål til samtlige prøvetagere.
Prøvefartøjet skal opfylde følgende betingelser:
Hvis der bliver behov for at aflyse en prøve, er det vigtigt at give censor og prøvetagere besked i rimelig tid, så de ikke bruger unødig tid på forberedelse og kørsel, og så censor kan aflyse prøven til Dansk Sejlunion.
Derudover kan censor kan vurdere, at det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at aflægge prøven. Hvis censor aflyser prøven på grund af vejrforhold, skal censor aftale en ny dato for aflæggelse af prøven og straks orientere Dansk Sejlunion om den nye dato.
Herunder kan du finde relevante dokumenter og vejledninger.