Vind i sejlene

Ankerguide: Alt du skal vide om ankertyper

Anders og Felix undersøger forskellige ankertyper og deres udvikling: Fra klassiske plovankre til avancerede spadeankre. Hvad er forskellen, og hvad passer bedst til din båd?

Senest ajourført d. 6. april 2023

I denne episode sætter vi fokus på noget essentielt for enhver sejler: Ankring. Hvordan lægger man egentlig korrekt anker? Og hvorfor er det så vigtigt at forstå reb, kæder og forskellige typer af ankre?

Vi dykker ned i ankerets mysterier og myter og guider dig gennem alt fra grundlæggende teknikker til avancerede tips og tricks. Ankeret er ikke bare en ting, det er en del af din båds sikkerhedsnet, og muligheden for unikke oplevelser på havet, og det er derfor afgørende at forstå dets funktioner og kræfter.

I dette afsnit lærer vi bla.:

- Ankertyper og deres udvikling: Fra klassiske plovankre til avancerede spadeankre. Hvad er forskellen, og hvad passer bedst til din båd?

- Tommelfingerregler: Hvordan vælger du det rigtige anker til din båds størrelse? Og hvorfor er producenternes anbefalinger så vigtige?

- Teknikker og tricks: Hvad er den optimale bund til at ankre? Og hvad gør du, hvis ankeret sidder godt fast?

- Sikkerhed først: Ankring er havets svar på parkering, og ligesom med en bil kræver det øvelse og tillid. Vi deler nøgleprincipperne for sikker ankring.

- Håndtering og vedligeholdelse: Hvordan sikrer du korrekt fastspænding mellem kæde og anker? Og hvorfor er dybdemarkeringer på kæden en god idé?

Kom med os, når vi bliver klogere på ankringens verden. Lad os sammen blive eksperter i ankring og sejle med ro i sindet!

Det er faktisk ikke så svært eller farligt :-)

Om Vind i sejlene

'Vind i sejlene' er et videoprojekt, hvor Felix Smith & Anders Mundelin kaster sig ud at lære at sejle - mens de sejler.

Dansk Sejlunion støtter projektet, og vi bringer løbende de lærerige videoer her på siden og i vores nyhedsbrev.

Du kan også følge Vind i sejlene her:

.
Rul til toppen

Flere videoer