Vind i sejlene

Ankerliv: Bliv en mester til at ankre og få flere oplevelser med din båd

Hvad skal du være opmærksom på med hensyn til dybde, søkortets betydning og vindforhold, når du ankre? Det og meget mere ser nærmere på i denne episode.

Senest ajourført d. 6. april 2023

I denne episode af Vind i Sejlene.TV lærer værterne Felix og Anders alt om at lægge anker. Sammen med eksperten Thomas Veber, der har skrevet flere bøger og holder foredrag om ankring, viser vi dig, hvordan du trygt og sikkert kan mestre ankerdisciplinen. Vi dykker ned i kunsten at ankre for der er så mange oplevelser til søs, når man lægger for anker.

Thomas Veber forklarer, hvordan man finder de perfekte forhold, hvad man skal være opmærksom på med hensyn til dybde, søkortets betydning og vi ser nærmere på, hvorfor det er ideelt at ankre ved kysten med fralandsvind, og vi lærer om hvorfor man skal tænkte over lavvandet på ens ankerplads.

Thomas deler tommelfingerreglen om at bruge 3 til 5 gange dybden, når man kaster anker, og giver vigtige tips til at vælge det rette sted at ankre, såsom at kigge efter hvide pletter i sandet.

Se med og bliv klogere på, hvordan du trygt og sikkert kan nyde dine oplevelser på vandet ved at mestre kunsten at ankre.

Om Vind i sejlene

'Vind i sejlene' er et videoprojekt, hvor Felix Smith & Anders Mundelin kaster sig ud at lære at sejle - mens de sejler.

Dansk Sejlunion støtter projektet, og vi bringer løbende de lærerige videoer her på siden og i vores nyhedsbrev.

Du kan også følge Vind i sejlene her:

.
Rul til toppen

Flere videoer