Vind i sejlene

Sikkerhed til søs: Sikkerhedsudstyr

Er du klar til at håndtere en nødsituation på din båd? I denne video gennemgår vi det sikkerhedsudstyr, som du bør have ombord for at være godt forberedt på uheldige situationer.

Senest ajourført d. 6. april 2023

Er du klar til at håndtere en nødsituation på din båd? I denne video gennemgår Anders og Felix det  sikkerhedsudstyr, som du bør have ombord for at være godt forberedt på uheldige situationer. De tester også det mest basale udstyr, så du ved, hvad du kan forvente i en nødsituation.

Anders og Felix starter med at se på det personlige sikkerhedsudstyr, som du kan have ombord, som f.eks. en PLB (Personal Locator Beacon) og forklarer forskellen mellem forskellige typer redningsveste. Husk nu at efterse dem hver år.

Derefter gælder det sikkerhedsudstyret, som du måske har brug for, når du sejler udenfor Danmark. Vi gennemgår AIS (Automatic Identification System) og Radarsart, som kan hjælpe dig med at identificere andre skibe på havet og undgå kollisioner. Vi ser også på udstyr til skibet, såsom pyroteknik (flares og røgbomber).

En opfordringer herfra til dig er at du har styr på dit sikkerhedsudstyr på båden og tjekker det regelmæssigt. Det kan betyde forskellen mellem liv og død, hvis en nødsituation opstår.

Om Vind i sejlene

'Vind i sejlene' er et videoprojekt, hvor Felix Smith & Anders Mundelin kaster sig ud at lære at sejle - mens de sejler.

Dansk Sejlunion støtter projektet, og vi bringer løbende de lærerige videoer her på siden og i vores nyhedsbrev.

Du kan også følge Vind i sejlene her:

.
Rul til toppen

Flere videoer