Formandsblog

Giv Tour de France vind i sejlene

Lad os vise Sejlerdanmark fra sin smukkeste side, når verdens millioner af tv-seere følger med i de danske etaper af Tour de France til sommer.

Foto: Peter Brøgger
Senest ajourført d. 29. marts 2022

Du må have mig undskyldt, men jeg er nødt til at skrive lidt om cykelsport.

Det har nok ikke undgået din opmærksomhed, at Danmark til sommer er vært for de første tre etaper af Tour de France.

Det betyder meget for cykelsporten og for Danmark, at arrangementet bliver en succes, og at Danmark viser sig fra sin smukkeste side. Lige der er de faktisk heldige - for mange steder på ruten kommer feltet til at cykle langs vandet i vores fjorde eller bælter.

Ikke mindst bliver turen over Storebælt spektakulær.

Sejl til Tour de France

I Facebookgruppen Sejl til Tour de France har arrangørgruppen omkring Nyborg allerede samlet godt 300 sejlere. 

Vær med her eller lad dig inspirere til lignende arrangementer rundt omkring den danske Tour-rute.

Etaperne i Danmark

  • 1. juli: København (enkeltstart)
  • 2. juli: Roskilde–>Nyborg (202 km)
  • 3. juli: Vejle–>Sønderborg (182 km)

Læs mere om etaperne her.

Tænk, hvis vi alle steder, hvor det er muligt langs ruten, laver et stort sejlertræf med hvide sejl overalt. Det vil være en fantastisk hilsen til cykelrytterne – men også til de mange TV-seere, der følger med.

Jeg ved, at klubberne på Storebælt er langt med planlægningen, og jeg vil opfordre andre til at tage lignende initiativer.

Klubberne omkring Nyborg arbejder eksempelvis på at samle op mod 1.000 både til en op/ned bane ved Knudshoved Havn og Broen som et festligt indslag, når karavanen passerer inden mållinien i Nyborg.

Vi vil meget gerne fra Dansk Sejlunions side gerne hjælpe med at sprede budskaberne. Jeg tror også, at vi vil kunne finde lidt midler til at dække nogle af klubbernes omkostninger til fx sikkerhed på vandet.

Ræk derfor meget gerne ud, hvis din klub har lyst til at være med, og lad os sammen vise hele verden, at Danmark er en nation af søfarer.

Rul til toppen

Nyheder fra Dansk Sejlunion