Formandsblog

Formandsblog: Nytårshilsen fra formanden

Line Markert, formand for Dansk Sejlunion, kigger frem mod 2024 - et spændende sejlsportsår, der blandt andet byder på OL, implementering af nye strategier, samt ny direktør for Sejlunionen.

Af: Line Markert - senest ajourført d. 29. december 2023

2024 venter lige om hjørnet.

Et nyt og spændende sejlsportsår, som jeg er glad for at kunne byde jer alle et varmt velkommen til.

Der er flere vigtige emner, jeg gerne vil dele med jer i denne nytårshilsen, som peger ind i nogle af de store dagsordener, 2024 byder på.

Ny strategi – også for børn og unge

I foråret 2023 godkendte bestyrelsen en ny strategi, som også blev præsenteret for generalforsamlingen. Fokus er, at det skal være lettere og sjovere at være sejlklub, frivillig og sejler i SejlerDanmark. Det har også været fokus for de nye tiltag, som Sejlunionen har igangsat i 2023.

På generalforsamlingen tog vi også fat på arbejdet med at udvikle en målrettet strategi for indsatsen for børn og unge. Med fokus på uddannelse, stævnestruktur, klassesamarbejde og ’vigtige overgange’ ønsker vi at skabe de bedste betingelser for, at vores unge sejlere kan udvikle deres færdigheder og passion for sejlsporten. Vil du vide mere om arbejdet med børn og unge-strategien, så læs mere lige her.

Implementering af OMBORD

I løbet af 2023 fik vi for alvor sat skub i arbejdet med vores nye digitale koncept OMBORD. Konceptet dækker over en hjemmesideløsning og en mobilapplikation, der gør det let at putte sejlklubben i lommen.

Rigtig mange klubber er i løbet af de seneste måneder allerede er kommet med OMBORD. Indtil nu har flere end 45 klubber takket ja, og mange af dem er allerede i gang med implementeringen af applikationen, den nye hjemmeside eller for de flestes vedkommende en samlet løsning.

Der er to ting, vi er særligt stolte af. Det ene er den nye applikationsforside. På baggrund af testklubbernes tilbagemeldinger er det nu blevet muligt at se nyheder, kalender, vejr, bookinger og gruppeaktiviteter et enkelt sted. Den anden store nyhed er vores økonomi-integration. Her sparer vi klubbens kasserer for rigtig meget arbejde, da betalingen går direkte fra brugerens mobil, gennem forskellige økonomielementer, for til sidst at ende som en færdigkonteret post i e-conomic – helt uden at der skal røres en finger.

Har din klub også et nytårsforsæt om, at det skal være lettere at blive/være sejler i jeres klub - uanset om det er sejl, surf, motor, ungdomsjolle, tur- eller kapsejlads - så tjek OMBORD ud her.

Ny direktør

Bestyrelsen og den nu tidligere direktør, Christian Lerche, aftalte i december, at Christian stoppede som direktør for sejlunionen.

Derfor er vi netop nu i gang med at finde en ny rorgænger, som skal lede organisationens indsats for at gøre det lettere og sjovere at være sejler, sejlklub og frivillig i dansk sejlsport. Vi har allieret os med et rekrutteringsbureau. Stillingsopslaget vil være tilgængeligt i begyndelsen af januar.

Indtil da kan du se denne video, hvor vi kort introducerer, hvad opgaven går ud på (nytårshilsen fortsætter efter videoen).

Dialog og demokrati

En anden af højt prioriterede aktiviteter for sejlunionens klubkonsulenter og bestyrelsesmedlemmer efter nytår er at deltage i regionsmøderne, hvor vi ser frem til at lytte til alle jer engagerede klubfolk.

Her kan du blive klogere på, hvordan Dansk Sejlunion kan hjælpe dig og din klub, du kan dele udfordringer og ideer med andre klubber, samt indgå i en dialog om Dansk Sejlunions fokusområder. Møderne giver også mulighed for at hilse på din lokale klubkonsulent og diskutere klubspecifikke emner med klubkonsulenten og jeres naboklubber. Det er en af de gode muligheder for at styrke netværket blandt sejlklubberne i sejlunionen.

I foråret venter også Dansk Sejlunions generalforsamling, hvor medlemsklubberne kan debattere bestyrelsen prioriteringer. Helt præcis er det den 16. marts, vi mødes i Svendborg.

Generalforsamlingen er sejlunionens øverste myndighed. Dér har alle medlemsklubber mulighed for at deltage og bidrage med input til sejlunionens fokus og prioriteringer. Der er også valg til bestyrelsen. Fire bestyrelsesmedlemmer er på valg – Ditte Juul, Jens Kofoed, Jakob Frost og mig selv. Vi stiller alle fortsat vores kandidatur til rådighed. Men alle medlemsklubberne har selvfølgelig mulighed for at indstille kandidater til bestyrelsen, herunder til formandsposten.

Jeg vil glæde mig til at tale med jer alle sammen om valget, mulighederne og opgaverne - og gøre mit til, at sejlklubberne træffer den beslutning, de tror på, er det bedste for sejlunionens og vores sejlerfællesskab.

OL til sommer

Et af de helt store sportslige højdepunkter i år er naturligvis OL2024. Vi har mange talentfulde sejlere, der arbejder hårdt for at kvalificere sig og repræsentere Danmark ved dette prestigefyldte arrangement. Jeg glæder mig meget til at følge deres vej dertil og til at se Sejlerlandsholdet i aktion til sommer i Marseille, hvor de olympiske sejlsportskonkurrencer afvikles. Lige nu er Danmark kvalificeret i tre klasser, og der er fortsat nationspladser på spil ved nogle af forårets mange stævner.

Til slut vil jeg ønske dig et rigtig godt nytår. Lad os sammen gøre 2024 til et år fyldt med sejlerglæde, gode oplevelser og succes på vandet.

Sejlerhilsner

Line Markert
Formand for Dansk Sejlunion

Rul til toppen