Velkommen OMBORD - Dansk Sejlunions nye digitale koncept

OMBORD samler klubbens digitale platforme ét sted og gør det let for både sejlere og frivillige at tage del i klublivet og benytte klubbens tilbud.

Senest ajourført d. 2. maj 2023

Primo marts gik vi i luften med en stribe helt nye, digitale tilbud til sejlklubben. Tilbud, der blandt andet gør klubadministration en del mere simpelt, og som skaber et større overblik over klubbens tilbud for den enkelte sejler.

Konceptet hedder Ombord og indeholder dels en app, der samler de mange digitale platforme, klubben benytter, og dels en mulighed for at få en helt ny og skræddersyet hjemmeside.

I videoen herover får du på halvandet minut en introduktion til OMBORD, og hvordan de digitale muligheder kan gøre en forskel for dig - uanset om du er sejler, frivillig eller administrator i sejlklubben.

Både for klub og for sejler

Med smartphone-applikation kan du som sejler 'putte din klub i lommen' og dermed nemt booke en båd, se events og aktiviteter i klubben, tilmelde dig undervisning og planlægge en tur via søkortet uden at skifte mellem tre eller fire forskellige apps og hjemmesider.

Men OMBORD indeholder også et klubadministrations-komponent, hvor alle funktioner er samlet et sted, så opdateringer og aktiviteter ikke skal indlæses flere steder. På den måde sparer klubben på de frivillige kræfter og frigiver tid til alt det sjove.

Slutteligt indeholder OMBORD også en mulighed for at få en enkel og moderne hjemmeside, som er nem at vedligeholde og endnu nemmere at betjene, forklarer projektleder Chris Nørgaard.

– Vi er rigtig stolte af at kunne byde alle vores sejlklubber og deres medlemmer velkommen OMBORD. OMBORD er et tilbud, der skal gøre det lettere at være og blive sejler i den lokale klub - hvad enten det er sejl, surf, motor, ungdomsjolle, tur- eller kapsejlads. Men OMBORD gør det også nemmere for frivillige at engagere sig og lettere at håndtere klubbens administration og praktiske opgaver, siger han.

Baggrunden for udvikling af de nye digitale muligheder beror på en tæt dialog med Sejlerdanmark, forklarer han.

– Vi har skabt OMBORD på opfordring fra frivillige og de mange sejlere ude i klubberne. Der har været et stort ønske om, at specielt kommunikation og information samles ét sted, så omfanget af forskellige platforme begrænses, og vedligehold samt opdateringer sker mere centralt, forklarer han.

Første version af applikationen er gik i luften 1. marts, men der er planlagt flere opdateringer og udvidelser henover året. Se de mange funktioner og muligheder, OMBORD rummer her.

Vi glæder os til at byde dig velkommen OMBORD!

Hvor vil man som sejlklub kunne mærke den største effekt, hvis man hopper med OMBORD? 

– Det gælder om at bruge de frivillige kræfter så effektivt som muligt. Derfor mener vi, at den optimering og forsimpling af arbejdsgange i det administrative led vil have stor værdi. 

Derudover giver OMBORD de enkelte klubber et datalandskab via medlemsprofilering, der øger kendskabet til klubbens medlemmer og således giver endnu bedre mulighed for klubudvikling og optimering af tilbud.

OMBORD giver også mulighed for at sætte ekstra fokus på salg af kommercielt indhold og annoncer. Dette kan igen gøres ud fra profilanalyse med høj konvertering og indtægt som mål.

Hvad kan klubbens medlemmerne bruge OMBORD til? 

– OMBORD tager udgangspunkt i, at det skal være nemt at være medlem. Du kan betale dit kontingent, finde og booke undervisning, samle venner og oprette grupper. Derudover kan du booke klubbens både og lokaler og betale for dette med et enkelt swipe, og som bruger af klubben slipper du for at skulle søge information på flere forskellige platforme.

– Hvad er din personlige yndlings-feature? 

Jeg er meget begejstret for, at alt det, der kommer ind i min OMBORD-app, er helt tilpasset mig, mine interesser, og hvor jeg befinder mig. Hver dag bliver jeg andre steder bombarderet med mere eller mindre relevante nyheder og oplysninger, så derfor elsker jeg det præcise feed i OMBORD.

Rul til toppen

Læs mere

Gå på opdagelse i OMBORDS mange muligheder.