Fortællinger og fakta om kvinder i sejlsport

Få et indblik, hvordan det er at være kvinde i sejlsport og bliv klogere på, hvordan medlemmer og poster i sejlklubberne er fordelt mellem kønnene.

Senest ajourført d. 2. maj 2022

Rollemodeller

Anne-Marie Rindom fortæller i en artikel på dr.dk om, hvordan kvindelige rollemodeller har været afgørende for, hvor hun er i dag. Læs artiklen lige her.

 

Women On Water

Sejlsport er en sport fyldt med mænd. Men hvorfor egentlig det, og hvad kan vi gøre for at ændre på det? Den snak tager vært Thor Malthe Andersen med Josefine Boel Rasmussen, tidligere verdensmester i Matchrace og en af kvinderne bag det succesrige koncept 'Women on Water'. Lyt med lige her.

Eventyret i Grønland

Ingeborg Stenbæk Madsen har sejlet hele livet - blandt andet et vikingeskib på Grønland. Ulrik Bank fra podcasten Sejl snakker med Ingeborg om mikroeventyret, om foreningslivet og hvorfor hun drages mod det kolde vand, naturen og eventyret i nord. Lyt til podcasten her.

Kvindenetværk

Vicky Ralkov skabte et netværk for kvinder i Vedbæk Sejlklub og administrerer i dag en facebookgruppe for sejlerkvinder. Bliv klogere på, hvad kvindenetværk kan i artiklen lige her.

Piger i fokus

Sejlsporten fokuserer ubevidst på drengene, fordi de ofte vil det samme, som os, siger ungdomsleder Kirsten Just Mikkelsen, Grenå Sejlklub. Læs med og bliv klogere på, hvilke parametre der i særlig grad kan fastholde piger i sejlsporten lige her.

Fakta om kvinder i sejlsport

Vi har været en tur i systemet og undersøgt, hvordan kønsfordelingen ser ud for mænd og kvinder på udvalgte områder af sejlsporten herhjemme.

  • 76 procent af medlemmer er mænd (2019)
  • 24 procent af medlemmer er kvinder (2019)
  • For medlemmer over 25 år er 22 procent kvinder (2019)
  • For medlemmer under 25 år er 38 procent piger/kvinder (2019)
  • Dansk Sejlunions sejlerskole-kontakt er 10 procent kvinder (2020)
  • Dansk Sejlunions kapsejlads-kontakt er 1,5 procent kvinder (2020)
  • Dansk Sejlunions ungdoms-kontakt er 17,4 procent kvinder (2020)
  • Ansatte i Dansk Sejlunion (fuldtid): 7 kvinder og 19 mænd (2021)
  • Dansk Sejlunions bestyrelse: 3 kvinder og 5 mænd (2021)

Steering the course

Dansk Sejlunion var i 2021 en del af World Sailings festival for kvinder i sejlsport 'Steering the Course'. En international festival, der sigtede på at introducere flere kvinder til sejlsporten og opmuntre dem, der allerede sejler til at gå nye veje i sporten, eksempelvis som trænere, frivillige eller stævne-officials.

Vi inviterede alle klubber til at være med og opfordrede til, at man lod sig inspirere af materialet på siden her til at gennemføre egne arrangementer.

Læs mere om Steering the Course her

.
Rul til toppen