Sejler 2 - Vejledning til instruktører
Sejleren har sejlet i ca. 2 sæsoner og har god erfaring og en bevidsthed om eget niveau.
Sejleren har sejlet i ca. 2 sæsoner og har god erfaring og en bevidsthed om eget niveau.
Når en sejler har bestået "Sejler 2" diplomet, har vedkommende en god sans for grundlæggende sejlads på sikker vis.
"Sejler 2" diplomet har færdigheder, som kan trænes i sejlsæsonen eller læres i vinterhalvåret.
På ”Sejler 2” diplomet behersker sejlerne en lang række grundlæggende færdigheder, de besidder en basisviden om udstyr, regler og vejrforhold, og de er i stand til på egen hånden at rigge jollen til før træningen. På ”Sejler 2” diplomet kan sejlerne også manøvrere i et afgrænset område uden at kollidere med hinanden, de kan sejle amerikanerlæs i let luft og kan starte efter instruktørens nedtælling.
På ”Sejler 2” diplomet er der også en række mere teoretiske elementer, som gør, at man kan aktivere sejlerne hele året, idet vinteraktiviteter også er relevante på dette diplom. Eksempelvis skal sejlerne have grundlæggende viden om vind og vejr, strømforhold, hvad ’De 5 Grundelementer er’ – elementer, som man kan undervise i både i teori og praksis.
Sejlerne får også muligheden for at videreudvikle mere tekniske færdigheder, som fx korrekt hængeteknik, ligesom sejlerne skal stifte bekendtskab med ”Enkel kapsejlads i egen klub”. For de sejlere, som også deltager i en sommeraktivitet med eller uden overnatning, sker der typisk et kæmpe ryk fremad som resultat af en uge med op til 4-5 timers daglig træning og dermed optimale forudsætninger for at få færdighederne ind under huden.
At skabe trygge rammer for sejlerne, så de tør at lege med jollen og opnå god boathandling.
At skabe rammer, så sejlerne tør udfordre sig selv, for derigennem at opnå bedre kendskab til til egne grænser og jollens begrænsninger. Det kan eksempelvis foregå ved, at at kæntre jollen, når man prøver en ny øvelse.
At motivere sejlerne til at gentage manøvrer mange gange for at opnå bedre boathandling.