Indhold

  Ekspandér

  Om kitesurfing

  En kitesurfer udnytter vindens kraft med en styrbar kite (drage). Kitesurferen står på et kiteboard, eller et lille surfbræt, med eller uden fodstropper eller bindinger.

  Med kiten kan man nå høje hastigheder på vandet ligesom man også kan komme højt op at flyve.

  Er kitesurfing noget for mig?

  Er du frisk på en udfordring og trives i havvand, bølger og frisk vind, så kan du helt sikkert lære at kitesurfe! Som kitesurfer er du helt tæt på elementerne og skal kunne holde hovedet koldt når du suser hen over vandet eller hopper højt over bølgerne.

  Udstyret er nemt at transportere – selv hvis du tager bussen. Så som kitesurfer kommer du nemt og hurtigt frem til dit ynglingsspot.

  Hvordan kan jeg prøve at kitesurfe?

  Når du vil lære at kitesurfe, skal du starte med at tage et kursus hos en kiteskole.

  Alle kan lære at kitesurfe. Men kitesurfing kan være farligt, og derfor anbefaler Dansk Sejlunion og Kiteboarding Danmark begyndere at tage et certificeret kitesurfing kursus.

  Dansk Sejlunion anbefaler, at man starter med et DS-kitekursus hos en certificeret kiteskole – det er din garanti for, at instruktøren er uddannet og vægter sikkerheden højt. Kiteskoler, der er certificeret af Dansk Sejlunion, overholder lovgivningen om professionel oplæring i sejlads.

  Hvad koster kitesurfing?

  Priserne på kitekurser varierer meget. Et startkursus på 3 timer koster omkring 800 kr. Med gruppeundervisning – her kan du afprøve om kitesurfing er noget for dig. Vil du efter endt kursus selv kunne kitesurfing kræver det mere instruktion.

  Et DS-kitekursus, som det anbefales at starte med, tager typisk 6-8 timer og tages gerne over flere dage.

  Kitesurf diplomer

  Herunder kan du se en videointroduktion til kitesurfdiplomerne.  

  Dansk Sejluion anbefaler, at du som begynder minimum tager et kursus efter DS-kitekursus standard på "Kitesurf 1" Diplom. Færdighederne af afgørende for at du kommer godt og sikkert i gang med kitesurfing. 

  Se mere om kitesurf diplomer her.

  Find en kiteskole

  Alle kan lære at kitesurfe. Men kitesurfing kan være farligt, og derfor anbefaler Dansk Sejlunion og Kiteboarding Danmark begyndere at tage et certificeret kitesurfing kursus.

  Nordjylland

  Århus og Østjylland

  Kite Club
  Stay Salty Surf School

  Midt- og Vestjylland

  www.spiritsurf.dk

  Fyn samt Syd- og Sønderjylland

  Fynssurfskole.dk
  Stay Salty Surf School

  Gode råd til begyndere

  Herunder kan du finde gode råd i forhold til at købe et kitekursus. Dansk Sejlunion og den landsdækkende klub Kiteboarding Danmark anbefaler altid, at du køber et certificeret kursus med en anerkendt standard.

  Guide til begyndere

  Dansk Sejlunion og Kiteboarding Danmark har lavet god guide til nye kitesurfere der har taget et ”DS-kitekursus”.

  Guiden kan på ingen måder erstatte et kitekursus, men kan medvirke til at holde alle de ting, du har lært, i frisk erindring.

  5 gode råd til begyndere

  1: Fokusér på færdigheder frem for pris!
  Vælg derfor et "DS-kitekursus" efter "Kitesurfer 1 Diplom" eller en lignende anerkendt standard på en Dansk Sejlunion certificeret kiteskole. Et "DS-kitekursus" tager typisk mindst 6-8 timer. Kitesurfing er ikke noget, man "prøver" - der er nogle basale færdigheder, man skal lære, før man kommer på boardet.

  "DS-kitekurser" er den nationale standard for hensigtsmæssig og sikker instruktion i kitesurfing. Dansk Sejlunion og den landsdækkende klub Kiteboarding Danmark anbefaler begyndere at tage et "DS-kitekursus" på en certificeret kiteskole.

  I sidste ende handler det om din sikkerhed på et kitekursus og ligeledes også din videre karriere i kitesurfing.

  Når du vil lære at kitesurfe, modtager du hensigtsmæssig instruktion i sikre rammer på en certificeret kiteskole. På et "DS-kitekursus" lærer du alle de ting, der bringer dig sikkert og godt videre i sporten.

  2: Insistér på, at dette tilmeldingsskema skal udfyldes til alle typer kurser eller events for begyndere på en certificeret kiteskole.

  3: På forlangende skal enhver kommerciel kiteskole - uanset samarbejde med Dansk Sejlunion - kunne vise dig en lovpligtig sikkerhedsinstruks og dokumentere, at instruktører har en relevant kvalificeret baggrund.

  4: Insistér på at blive undervist af en instruktør med anerkendt uddannelse.

  5: Kontakt Dansk Sejlunion, hvis du har taget et kitekursus på en certificeret kiteskole eller ved en certificeret instruktør, og retningslinjerne ikke blev overholdt. At deltage på et kitekursus indebærer normal accept af risiko, men en kommerciel kiteskole kan ikke fraskrive sig erhvervsansvar.

  Andre muligheder end DS-kitekurser

  Du skal være opmærksom på, at nogle certificerede kiteskoler udbyder andre typer af kurser end "DS-kitekurser".

  Dansk Sejlunion og Kiteboarding Danmark anbefaler at købe et "DS-kitekursus" eller lignende certificeret standard, og at du tilkøber "Kitesurfer 2 Diplom", inden du kitesurfer på dybt vand.

  Dansk Sejlunion anbefaler, at du under alle omstændigheder køber et kitekursus på en Dansk Sejlunion certificeret kiteskole, fordi det i sidste ende handler om din sikkerhed. Kiteskoler, som samarbejder med Dansk Sejlunion, overholder lovgivningen om professionel oplæring i sejlads.

  .
  Rul til toppen

  Læs også: