Aldersrelateret træning

Sommeraktiviteter

DS opfordrer klubber til at afvikle sommercamps for børn og unge og stiller et koncept til rådighed, der gør planlægning og markedsføring let. Tilmeld jer som arrangørklub senest 15. juni.

Af: Henrik Tang Kristensen - senest ajourført d. 24. januar 2024

Indhold

  Ekspandér

  Tilmelding af sejlere

  Koncept Sommersejlads / Sommercamp

  Yderligere information om sommeraktiviteter:

  Kontakt:

  Henrik Tang Kristensen, Klubkonsulent

  Mange klubber har heldigvis åbent i sommerferien. Faktum er, at sommerferien er det absolut bedste tidspunkt at sejle på for børn og unge. For i denne periode er vejret ofte godt, vandet er varmt, og der er fritid til at dyrke sin idræt.

  I sommerferien er det ingen sag at motivere unge sejlere til at deltage i diverse aktiviteter. Og ved at afvikle sommeraktiviteter kan en klub både øge antallet af medlemmer i ungdomsafdelingen og gøre sig attraktiv over for klubbens unge medlemmer.

  Derfor opfordrer Dansk Sejlunion klubber til at afvikle Sommercamps eller Sommersejladser og stiller et koncept til rådighed, der gør planlægning, invitation og markedsføring let for klubben.

  Hvad er sommersejlads?

  Klubben er åben fra klokken 10.00 - 16.00 for egne sejlere og meget gerne også sejlere fra naboklubberne i en periode på minimum tre sammenhængende dage. Sommersejlads kan ikke sammenlignes med en træningslejr. Vægten til Sommersejlads er lagt på sjov, leg og fællesskab både på vandet og på land.

  Dansk Sejlunion opfordrer til, at sommeraktiviteten er åben for naboklubbernes sejlere.

  Hvad er en sommercamp?

  Klubben tilbyder en lejr over min. tre sammenhængende dage med overnatning i eller ved sejlklubben. Sommercamp kan ikke sammenlignes med en træningslejr. Vægten er lagt på sjov, leg og fællesskab både på vandet og på land. Mange klubber, der afvikler Sommercamps, har et tema eller en alternativ aktivitet. Det kan f.eks. være, at de unge prøver at sejle i både, de traditionelt ikke sejler i, at sejle længere ture eller lignende.

  Dansk Sejlunion opfordrer til, at sommeraktiviteten er åben for naboklubbernes sejlere.

  Dansk Sejlunion tilbyder:

  • Administration af tilmelding
   Dansk Sejlunion tilbyder at varetage opsætning af tilmeldingssystem samt administration af tilmeldinger. Dansk Sejlunion afholder udgiften til transaktionsgebyr ved tilmeldingen.
  • Gaver til alle deltagere
   Dansk Sejlunion giver gaver til alle deltagere. Forudsætningen for, at Dansk Sejlunion kan give en gave til den enkelte deltager er, at aktiviteten er offentliggjort på Dansk Sejlunions hjemmeside. Dansk Sejlunions gaver er forbeholdt medlemmer af sejlklubber/surfklubber.
  • Lån af aktivitetstrailere
   Der er mulighed for at booke Dansk Sejlunions aktivitetstrailere med kajakker, windsurfboards og - sejl, og SUP-boards samt Dansk Sejlunions trailere med FEVA-joller gennem et bookingsystem. Arrangørklubber kan forvente at låne en aktivitetstrailer i et begrænset antal dage i de perioder, hvor der er stor efterspørgsel.
  • Tilskud til opstart af nye aktiviteter
   Klubber uden erfaringer eller med meget sparsomme erfaringer kan ansøge om tilskud fra Dansk Sejlunion til at søsætte en sommeraktivitet.
   Dansk Sejlunion kan støtte med kr. 750,- pr. aktivitetsdag til max 3 dage til én sommeraktivitet pr. arrangørklub. Forespørgsel om økonomisk støtte rettes til klubkonsulent, Henrik Tang (find kontakt ovenfor).
  • Markedsføring
   Dansk Sejlunion markedsfører Sommeraktiviteter via Dansk Sejlunions hjemmeside og Facebookgrupper.

  Bliv arrangørklub:

  Bliv oprettet som arrangørklub i Dansk Sejlunions kalender via linket nedenfor.

  Hvis arrangørklubben ønsker, at tilmelding er mulig fra 1. maj, skal info om aktiviteten være Dansk Sejlunion i hænde senest d. 27. april.

  Aktiviteter, der bliver indsendt efter d. 27. april, bliver løbende lagt op, men der må påregnes op til 5 hverdage. Seneste mulighed for at få oprettet en sommeraktivitet i samarbejde med Dansk Sejlunion er d. 15. juni.

  Tryk her for at blive arrangørklub.

  Dokumentskabeloner til planlægning

  Herunder finder du en række dokumenter, som kan lette planlægning, invitation og gennemførsel af Sommersejlads og Sommercamp.

  Sommeraktiviteter i kommunalt regi

  Mange klubber afvikler sommeraktiviteter i samarbejde med kommunen.

  Motivationen for at lave kommunale sommeraktiviteter i klubben er typisk rekruttering af nye sejlere i ungdomsarbejdet og udbredelse af kendskabet til klubben. Oftest udbydes kommunale sommeraktiviteter i et katalog eller via online medier sammen med andre idrætstilbud i skolernes sommerferie.

  I nogle kommuner ydes der tilskud til klubber. Det kan være i form af løn til trænere, et tilskud pr. deltager, et fast beløb som dækker drift o.l. Se mere om kommunens tilskudsordninger på den aktuelle kommunes hjemmeside under "kultur og fritid".

  Dansk Sejlunion har ikke mulighed for at yde hverken tilskud til klubber eller at giver gaver til deltagere til sommeraktiviteter i kommunalt regi.

  Find inspiration til sommeraktiviteter:

  .
  Rul til toppen

  Andre relevante koncepter: