Sommeraktiviteter - for arrangørklubber

Læs om konceptet "Sommeraktiviteter", herunder om planlægning i samarbejde med Dansk Sejlunion.

Af: Henrik Tang Kristensen - Senest ajurført d. 11. juni 2020

I denne artikel

  Koncept Sommersejlads / Sommercamp

  Yderligere information om sommeraktiviteter:

  Kontakt:

  Henrik Tang Kristensen, Klubkonsulent

  Mange klubber har heldigvis åbent i sommerferien. Faktum er, at sommerferien er det absolut bedste tidspunkt at sejle på for børn og unge. For i denne periode er vejret ofte godt, vandet er varmt, og der er fritid til at dyrke sin idræt.

  I sommerferien er det ingen sag at motivere unge sejlere til at deltage i diverse aktiviteter. Og ved at afvikle sommeraktiviteter kan en klub både øge antallet af medlemmer i ungdomsafdelingen og gøre sig attraktiv over for klubbens unge medlemmer.

  Derfor opfordrer Dansk Sejlunion klubber til at afvikle Sommercamps eller Sommersejladser og stiller et koncept til rådighed, der gør planlægning, invitation og markedsføring let for klubben.

  Hvad er sommersejlads?

  Klubben er åben fra klokken 10.00 - 16.00 for egne sejlere og meget gerne også sejlere fra naboklubberne i en periode på minimum tre sammenhængende dage. Sommersejlads kan ikke sammenlignes med en træningslejr. Vægten til Sommersejlads er lagt på sjov, leg og fællesskab både på vandet og på land.

  Dansk Sejlunion opfordrer til, at sommeraktiviteten er åben for naboklubbernes sejlere.

  Hvad er en sommercamp?

  Klubben tilbyder en lejr over min. tre sammenhængende dage med overnatning i eller ved sejlklubben. Sommercamp kan ikke sammenlignes med en træningslejr. Vægten er lagt på sjov, leg og fællesskab både på vandet og på land. Mange klubber, der afvikler Sommercamps, har et tema eller en alternativ aktivitet. Det kan f.eks. være, at de unge prøver at sejle i både, de traditionelt ikke sejler i, at sejle længere ture eller lignende.

  Dansk Sejlunion opfordrer til, at sommeraktiviteten er åben for naboklubbernes sejlere.

  Corona og retningslinjer for arrangørklubber

  Opdateret d. 19. juni.

  Kulturministeriet har d. 10. juni fremlagt "Særlige retningslinjer for afholdelse af sommeraktiviteter" for børn og unge op til 25 år. Disse er fortolket af de store idrætsorganisationer, DIF og DGI.

  Læs DIF/DGI retningslinjer for idrætten her

  Dansk Sejlunion forventer ikke at retningslinjerne ændrer sig henover sommerperioden. Kontakt klubkonsulent Henrik Tang for en sparring. (I uge 27-29 bedes du sende en sms for samtale).

  Dansk Sejlunion tilbyder:

  Bliv arrangørklub

  Hvis arrangørklubben ønsker, at tilmelding er mulig fra 1. april, skal info om aktiviteten være Dansk Sejlunion i hænde senest d. 22. marts.

  Aktiviteter, der bliver indsendt efter d. 22. marts, bliver løbende lagt op. Seneste mulighed for at få oprettet en sommeraktivitet i samarbejde med Dansk Sejlunion er d. 1. juni.

  Tryk her for at blive arrangørklub.

  • Administration af tilmelding
   Dansk Sejlunion varetager opsætning af tilmeldingssystem samt administration af tilmeldinger. Dansk Sejlunion afholder udgiften til transaktionsgebyr ved tilmeldingen.
  • Gaver til alle deltagere
   Dansk Sejlunion fremsender personlige gaver til alle deltagere i form af en t-shirt og en drikkedunk. Det er en forudsætning for gaver, at tilmeldingen foregår via Dansk Sejlunions platform.
  • Lån af aktivitetstrailere
   Der er mulighed for at booke Dansk Sejlunions Aktivitetstrailere med kajakker, surfbrætter og SUP-boards og Dansk Sejlunions trailere med FEVA-joller gennem et bookingsystem.
  • Tilskud til opstart af nye aktiviteter
   Klubber uden erfaringer eller med sparsomme erfaringer kan ansøge om tilskud fra Dansk Sejlunion til etablering af sommeraktiviteter. Dansk Sejlunion kan støtte med max kr. 750,- pr. aktivitetsdag til én sommeraktivitet i en klub.
  • Markedsføring
   Dansk Sejlunion markedsfører Sommeraktiviteter via Dansk Sejlunions hjemmeside og Facebookgrupper.

  Dokumentskabeloner til planlægning

  Herunder finder du en række dokumenter, som kan lette planlægning, invitation og gennemførsel af Sommersejlads og Sommercamp.

  Sommeraktiviteter i kommunalt regi

  Mange klubber afvikler sommeraktiviteter i samarbejde med kommunen.

  Motivationen for at lave kommunale sommeraktiviteter i klubben er typisk rekruttering af nye sejlere i ungdomsarbejdet og udbredelse af kendskabet til klubben. Oftest udbydes kommunale sommeraktiviteter i et katalog eller via online medier sammen med andre idrætstilbud i skolernes sommerferie.

  I nogle kommuner ydes der tilskud til klubber. Det kan være i form af løn til trænere, et tilskud pr. deltager, et fast beløb som dækker drift o.l. Se mere om kommunens tilskudsordninger på den aktuelle kommunes hjemmeside under "kultur og fritid".

  Dansk Sejlunion har ikke mulighed for at yde hverken tilskud til klubber eller at giver gaver til deltagere til sommeraktiviteter i kommunalt regi.

  Andre relevante koncepter: