Begynder - Vejledning til instruktører
Sejleren er lige begyndt, og har selv ingen bevidsthed om, hvad sejlsport vil sige. Diplomet lægger vægt på tryghed og grundlæggende sikkerhed.
Sejleren er lige begyndt, og har selv ingen bevidsthed om, hvad sejlsport vil sige. Diplomet lægger vægt på tryghed og grundlæggende sikkerhed.
Når en sejler har bestået "Begynder" diplomet, har vedkommende lært de grundlæggende færdigheder, som skal til for reelt at blive sejler på det næste diplom "Sejler 1". Det tager typisk 2-5 mdr. at opnå "Begynder" diplomet.
På ”Begynder” diplomet bør træningsøvelser ikke være alt for stringente til at begynde med. Fx kan fri leg og badning være en god måde at ryste gruppen af sejlere sammen på. Man kan også lade sejlerne hoppe i vandet iført våddragt og vest fra jollebroen for at svømme ud omkring en pæl, båd eller tilsvarende. Sejlerne vil på den måde få oplevelsen af, hvordan vesten og våddragten holder dem flydende – det styrker trygheden, og det foregår på en sjov måde. Det kan også være sjovt og lærerigt at komme med på en tur i følgebåden for at se, hvordan de erfarne sejlere manøvrerer på vandet.
”Begynder” diplomet er desuden tilrettelagt sådan, at man i klubben kan arbejde med diplomet henover vinteren. Dvs. at uanset, hvornår på sæsonen man starter hold op – eller hvis har løbende indslusning – kan lave forløb, hvor man kan aktivere sejlerne, herunder i forhold til færdigheder, som fint kan læres som vinteraktiviteter.
At at være meget opmærksom på sikkerhed til søs.
At skabe tryghed på vandet.
At sejlerne får prøvet grænser af, uden at sejlerne kommer ud i stressede situationer.
At sejlerne ved, at du som instruktør hele tiden er i nærheden.
At du er synlig for alle sejlere hele tiden.
At det er sjovt og trygt at være på land og vand.
At sejlerne lærer at hjælpe hinanden.
At fokusere på lege, hvor sejlerne indirekte bliver udfordret.
At lade sejlerne være intuitive i at prøve ting af i båden.