Speedbådsbeviset: Teoretisk prøve
For at kunne få et speedbådsbevis kræver det en bestået speedbådsprøve. Læs mere om vejen til et speedbådsbevis, og de krav, der stilles til den teoretiske prøve.
For at kunne få et speedbådsbevis kræver det en bestået speedbådsprøve. Læs mere om vejen til et speedbådsbevis, og de krav, der stilles til den teoretiske prøve.
Bekendtgørelse om krav til prøver og erhvervelse af beviser for fritidssejlere samt udbydere af prøver mv. træder i kraft den 1. juli 2023.
Nedenfor vil der i en periode være angivet retningslinjer for prøver taget før og efter denne dato.
Den fulde bekendtgørelse kan læses her: BEK nr 666 af 31/05/2023.
Prøven består af to dele; en teoretisk onlineprøve og en praktisk prøve, der foregår i båden. Begge prøver aflægges over for den samme censor på den samme dag. For at bestå speedbådsprøven forudsætter det, at begge prøver er gennemført med et tilfredsstillende resultat.
Den teoretiske prøve kan kun tages online, og andre teoriprøver taget på stedet, vil ikke gælde til opnåelse af et speedbådsbevis.
Den teoretiske onlineprøve afholdes samme dag som den praktiske prøve og finder sted på prøvestedet under overværelse af censor. Prøvetageren skal derfor medbringe en computer, tablet eller smartphone med adgang til internettet.
Prøven er opbygget som en multiple-choice test. Testen dækker det vidensområde, der er opstillet i Dansk
Sejlunions prøvekrav til speedbådsbevis. Prøven er delt op i to delprøver, hvor du har 15 minutter til del 1 og 15 minutter til del 2. Begge sektioner skal bestås, for at den samlede teoriprøve er bestået. Du kan se i prøvekravene, hvilke emner de to delprøver indeholder.
Første del af teoriprøven er udarbejdet med spørgsmål til stoffet ’Kendskab til’ og ’Forståelse af’, og man må i alt have to fejl i første del, hvis man skal bestå.
Den anden del består af spørgsmål til stoffet ’Skal kunne’. I denne del må man maksimalt have tre fejl, hvis man skal bestå.
Er du ordblind, har du mulighed for at købe en prøve med ekstra tid. Det vil fremgå af dit prøveresultat, om du har købt en ordinærprøve eller en prøve med ekstra tid.
De almindelige flydende afmærkninger (side-, skillepunkt-, kardinal-, midtfarvands- og
specialafmærkning) til vejledning af de sejlende.