Diplomsejlerskole

Redskaber til instruktører og trænere

Som instruktør eller træner kan du bruge en række redskaber for at stille skarpt på at lave varieret og niveautilpasset træning.

Af: Henrik Tang Kristensen - senest ajurført d. 14. marts 2020

I denne artikel

  De 5 grundelementer og Fast Fwd-modellen

  Kontakt Dansk Sejlunions klubkonsulenter

  Klistermærkerne med hhv. "De 5 grundelementer" og "Fast Fwd-modellen" kan erhverves til klubpris ved henvendelse til Dansk Sejlunions klubkonsulenter.

  Undervis i sejlsport ud fra 5 grundelementer og Fast Fwd-modellen!

  I sejlsport bliver instruktører undervist i anvendelsen af "De 5 grundelementer": balance, bådtrim, kurs, sejltrim og sværd.

  Inden for windsurfing bliver instruktører undervist i anvendelsen af de fem grundelementer, som indgår i "Fast Forward"-modellen. I "Fast Forward"-modellen hedder begreberne udsyn, kraft, modvægt, position og trimning. Disse begreber er gennemgående temaer i windsurfserien af bøgerne "Grundlæggende Windsurfing, "Videregående Windsurfing" og "Avanceret Windsurfing".

  For at holde fokus på begreberne har Dansk Sejlunion trykt "De 5 Grundelementer" samt "Fast Forward"-modellen som klistermærker til sejl. Derved kan instruktør og elev lettere holde fokus på de grundlæggende elementer og principper i træningen.

  Som en lille detalje ligger klistermærkerne i sæt til styrbord og bagbord side af sejlet, så også vigeregler lettere indlæres og bliver en fast del af træningen.

  Sejladshjulet

  "Sejladshjulet" er et glimrende redskab til at huske alle vigtige detaljer under opbygning af træningsøvelser.

  Du kommer omkring alle de væsentlige overvejelser for at sætte en god øvelse op, som er tilpasset sejlernes niveau, det aktuelle vejr og dagens mål.

  Træningsøvelser

  Træningsøvelser og Diplomsejlerskolen

  For hvert niveau af Diplomsejlerskolen for joller kan du i "Diplomvejledningen" finde træningsøvelser.

  Diplomvejledning for jolleinstruktører

  Udbygning af øvelsesdatabase

  Hvis du har en træningsøvelse, du vil dele med andre, kan du bruge nedenstående dokument til at sætte den op. 

  Du velkommen til at sende øvelsen til Dansk Sejlunion via nedenstående link. Dansk Sejlunion vil vurdere, om øvelsen skal indgå i øvelsesdatabasen.

  Bogudgivelser

  Dansk Sejlunion har bogudgivelser, som henvender sig til instruktører og trænere. Se mere om bøgerne herunder:

  Jollesejlads:

  Windsurfing: