Derfor bør klubber være medlem af Dansk Sejlunion

Er du i tvivl om, hvad din klub kan få ud af et medlemsskab? Så læs med her, hvor vi har samlet seks gode grunde (og en række konkrete ydelser) til at blive en del af fællesskabet.

Senest ajourført d. 8. april 2024

Indhold

  Ekspandér

  1: Et stærkt interessefællesskab

  Dansk Sejlunion består af ca. 260 klubber og 55.000 medlemmer. Er din klub medlem af Dansk Sejlunion, er du ét af dem. Vi udgør til sammen en stærk gruppe af personer, som alene gennem antal og ressourcer kan øve indflydelse overfor myndigheder og private firmaer, når det er nødvendigt.

  Vi kan også udvikle sejlsporten sammen, som vi gerne vil have det. Som klubrepræsentant er du med til at sætte retning for fællesskabet, hvis du vil. Du er velkommen til at deltage!

  2: Varetagelse af alle sejleres interesser

  Dansk Sejlunion er et forbund, der laver eller initierer aktiviteter for alle slags sejlere; lige fra mindre børn til sejlere i verdenseliten.

  Derimellem findes tursejlere, breddesejlere, topsejlere, kapsejlere, børn, unge, familier, seniorer, jollesejlere, windsurfere, kitesurfere, kølbådssejlere, motorbådssejlere, kvinder, mænd mv. Du er blandt alle disse sejlere. Er der noget, som du synes, skal gøres for dig, som ikke bliver gjort i dag, så kom gerne frem med det. Vi står altid klar til at lytte til vores medlemmer.

  3: Flere på vandet

  Får vi flere ud og sejle, kan du måske også - når tiden er - komme af med din egen båd eller windsurfer igen.

  Dansk Sejlunion og klubberne søger løbende at tage initiativer omkring bl.a. uddannelser, læring, ungdom og frivillige mv. for at løfte dansk sejlsport, så vi alle bliver dygtigere sejlere.

  Det siger sig selv, at en enkel klub ikke har muskler til at løfte en sådan opgave, men sammen står vi stærkt.

  4: Bliv hørt som klub

  Din klub kan altid komme i kontakt med Dansk Sejlunion.

  Vi deltager på generalforsamling, regionsmøde og klubkonference. Du er velkommen til selv at deltage og blive klogere på, hvad der sker. Du kan også stille spørgsmål, hvis der er noget, du ønsker, skal belyses eller tages op.

  Vi kommer også gerne på besøg i din klub, hvis der er anledning til det. Her kan vi vende specifikke dagsordener, der er vigtige for lige netop din klub.

  5: Sejlerdanmark bliver hørt

  Som sejler er du en del af Sejlerdanmark. Gennem Dansk Sejlunion er klubben også medlem af DIF, som varetager de idrætspolitiske opgaver overfor minister og folketing.

  Dansk Sejlunion er medlem af World Sailing, som knytter de forskellige sejlerforbund kloden rundt. Dansk Sejlunion har løbende kontakt om vores interessevaretagelse til offentlige myndigheder og private firmaer om alverdens forhold, der gavner dansk sejlsport, søsikkerhed og mulighederne for at sejle på havet.

  6: Et rådgivningsorgan

  Dansk Sejlunion har ekspertise og mulighed for at rådgive, såfremt en klub eller medlemmer kommer i klemme eller står overfor at skulle løfte en større udfordring, som de ikke selv har ressourcer til.

  Det er godt at være dækket ind, hvis din klub eller du som medlem udfordres.

  Eksempler på konkrete ydelser

  Rul til toppen