Menu
Til Sejleren
Til Klubben
Uddannelse
Sejlerlandsholdet
Om Dansk Sejlunion
Kontakt
118
søgeresultater for "køb båd"
Filtrer efter emne
Alle
Fritidssejleruddannelserne
Kapsejlads
Kapsejladsregler
Nyhed
Viden og vedligeholdelse
|
Økonomi og jura
Køb og salg af båd
Der er forskel på hvilke regler, som gælder ved privat og professionel handel med både. Artiklen kan med fordel læses af alle, som skal handle båd.
Viden og vedligeholdelse
|
Økonomi og jura
Tvister ved køb og salg af både
Dansk Sejlunion modtager jævnligt henvendelser vedrørende små og store tvister mellem bådejere og forhandlere. Vi besvarer her disse spørgsmål.
Ny bådejer
|
Viden og vedligeholdelse
Hvilken bådtype skal du vælge?
Hvilken type båd skal jeg købe? Vi gennemgår de forskellige bådtyper og så du nemmere kan træffe det rigtige valg når du køber båd.
Vind i sejlene
Bådkøbsguide: Hvad koster det at købe og have båd?
I denne episode udforsker vi alt fra købsbudgetter til løbende driftsomkostninger og sammenligner sejlbåde og motorbådsbudgetter.
Ny bådejer
|
Økonomi og jura
Mikala og Morten har købt en båd til 300.000, men sparrer på udgifterne ved at dele den med andre
Fællesskibet Njord er et sejlende fællesskab med ti medlemmer, som alle investerer penge og timer. Her er bæredygtighed i fokus og genbrug er første valg.
Mentorordning for nye voksne sejlere
Klubber som har etableret en mentorordning for nye voksne sejlere oplever bedre fastholdelse. I denne artikel kan klubber finde eksempler på, hvordan en mentorordning kan fungere.
Ny bådejer
|
Økonomi og jura
Hvad koster det at have båd?
Her gennemgår vi de faste udgifter, der knytter sig til at eje en båd. Vi viser konkrete eksempler på budgetter, så du får overblik over bådejerens årlige udgifter.
Viden og vedligeholdelse
|
Økonomi og jura
Kontrakter og aftaler for bådejere
Her finder du skabeloner til kontrakter og aftaler for bådejere, udarbejdet i samarbejde med advikatfirmaet Bech Bruun.
Ny bådejer
|
Økonomi og jura
Sofie på 21 år sparrede sammen til sin egen båd og har udgifter for 11.000 kr. om året
Sofie har arbejdet målrettet i sine to sabbatår, for hun ville være bådejer. Nu har hun købt en Nord 80 på 26 fod og har lært at lave det meste bådarbejde selv.
Danske OL-medaljer
Sejlsport er den mest vindende OL-disciplin i dansk idrætshistorie. Få historierne om de mange sejlsportsmedaljer og de store dramaer bag.
Klasseorganisationer
|
kølbådklasser
806
DANSK 806 KLUB | National klasse
Klasseorganisationer
|
kølbådklasser
J/70
J/70 CLASS DENMARK | International klasse
Vind i sejlene
Bådkøbsguide (1/2): Sådan vælger du den rigtige båd, der passer til dit budget og formål
Drømmer du om at stikke til søs? Men føler du dig overvældet af valget, når det kommer til at købe din første eller næste båd? I denne video får du den ultimative guide til bådkøb.
Bliv sejler
Lær at sejle
Vil du gerne lære at sejle? Er du til frisk havluft, eventyr og skumsprøjt, så er sejlsport noget for dig! Tag det første skridt mod sejlerlivet lige her.
Ny bådejer
|
Økonomi og jura
Torben Sølling investerer sin tid, men ikke mange penge i sin båd
Torben har opfyldt sin drøm om at blive bådejer med en Hallberg Rassy MISIL på 24 fod. Han bruger ikke mange penge på den, men til gengæld alt sin tid.
Viden og vedligeholdelse
|
Rig og sejl
Guide til rigtrim
Al trimning starter med riggen. Her viser vi, hvor enkelt mast og rig kan sættes rigtigt. Det er hverken indviklet eller tidskrævende.
Vind i sejlene
Bådkøbsguide (2/2): Bådshopping for nybegynderen. Bliv klogere på hvilken båd der passer til dig
Vi "sparker" dæk fra bådbroen, hvor vi med bådeksperten Lars Olsen, forsøger at blive klogere på hvilken båd der vil være den perfekte båd for os og andre nybegyndere.
Isbåde - en klasse for sig
Kan du lide is, fart og sejlads, vil du elske DN-isbådene. Eneste minus er, at der er meget få dage om året, hvor du får fuld valuta for pengene.
Klasseorganisationer
|
kølbådklasser
L23
L-23 KLUBBEN | National klasse
Adventuresejlads for voksne
Mange voksne ønsker at udleve deres drømme i naturen og på havet. Adventurekonceptet er oplagt som en forlængelse af klubbers sejlerskoletilbud - og for andre sejlere uden egen...
Tid til kapsejladslicens
Vil du sejle kapsejlads i 2023, bør du forny din kapsejladslicens nu – eller få den i hus.
Økonomi og jura for sejlere
Kontrakter, forsikringer, regler og køb og salg. Vi har samlet en række artikler der der knytter sig til de økonimiske og juridiske sider af det at have båd.
Bådforsikring
Om forsikring af båd
Hvad dækker din ansvarsforsikring og hvordan ansvarsforsikrer du din speedbåd? Bådforsikring kan dække flere forskellige bådtyper fx sejlbåd og motorbåd.
Hvorfor ligger du aldrig for anker?
Hvorfor ligger du aldrig for anker?
Klasseorganisationer
|
kølbådklasser
Yngling
DANSK YNGLING KLUB | International klasse
Klasseorganisationer
|
kølbådklasser
Spækhugger
SPÆKHUGGER KLUBBEN | National klasse
Ny bådejer
|
Økonomi og jura
Lene og Stig har båd for ca. 20.000 kroner om året
Lene og Stig er på deres tredje båd nu. De sejler i gennemsnit 50 dage på en sæson og sætter stor pris på friheden på havet.
Varme om bord
Elektrisk varmeblæser eller radiator til båden
Elektriske varmeapparater er billige at anskaffe og nemme at bruge. Her guider vi til at vælge en varmeblæser eller radiator, der er sikker og varmer godt.
Guide til sejlertøj
Hvordan vælger du det rigtige sejlertøj og holder udgifterne nede uden at gå på kompromis med hverken varme eller sikkerhed? Det får du svaret på i denne guide.
Vallensbæk fundraisede til to J/80ere
På baggrund af ekstern finansiering har Vallensbæk Sejlklub indkøbt to J/80ere, som har skabt masser af sejlerglæde og fornyet interesse for instruktørgerningen.
Viden og vedligeholdelse
|
Økonomi og jura
CE-mærkning af både
Siden juni 1998 har det været et krav, at alle nye lystbåde skal være CE-mærkede. Læs mere om hvad CE mærket er for noget og hvad du skal være opmærksom på.
Bådforsikring
Hvordan dækker din kaskoforsikring?
Uheldet er ude. Du får en skade på båden. Det bliver dyrt, mindst 50.000 kroner. Men heldigvis har du din kaskoforsikring, så du er godt dækket. Eller er du?
Vind i sejlene
Første Sejltur med Katamaran: Udfordringer og Fordele
Felix og Anders undersøger, om en katamaran kunne være noget for dig - og dem, ved at dykke ned i både de praktiske og luksuriøse aspekter af denne type båd.
Sejlads med børn
Guide til at sejle med store børn (4-12 år)
Når du skal sejle med børn skal du forberede dig praktisk og mentalt. I denne artikel får du en guide, så du bliver klar til at sejle med dine børn ombord.
Takt og tone i havnen - uskrevne regler
Hvilke uskrevne regler er der, når vi færdes i havnene og hvordan kan vi bedst tage hensyn til hinanden? Det kan du læse med om i denne artikel.
Klasseorganisationer
| Jolle
OK-jolle
DANSK OK-JOLLE KLUB | International klasse | Jolle
Bådforsikring
Højsæson for tyveri af RIB’s – sådan sikrer du din gummibåd bedst
Flere sejlklubber oplever desværre i disse uger at få stjålet klubbens gummibåde. Her får du en guide til, hvordan du sikrer dig bedst muligt mod tyveri.
Klasseorganisationer tilskudsmodel
Tilskudsmodel til klasseorganisationer
Klasseorganisationer i Dansk Sejlunion er specialklubber, som bl.a. varetager udvikling af aktiviteter, stævneafvikling, træningssamlinger mm.
El om bord
Kabler og tilslutninger i bådens elsystem
Hvilken dimension skal kabler til udstyret i båden have? Og hvordan samler man kablerne, så strømmen flyder uhindret. Det finder du svar på her.
Kapsejlads
DM for kølbåde storhitter
400 sejlere er klar til start, når danmarksmesterskabet for kølbåde efter handicapreglerne løber af stablen i Juelsminde den 10-12. september 2021.
Legenden, sejleren, mennesket Paul Elvstrøm
Paul Elvstrøms barnebarn Katrine Elvstrøm Krause skriver om sin morfar i dette portræt udgivet i Dansk Sejlunions jubilæumsbog fra 2013.
Så stor skal elmotor og batteri være til din båd
Når du undersøger mulighederne for at montere elmotor i båden, løber du hurtigt ind i spørgsmål om, hvor stor en motor og ikke mindst, hvor stort et batteri, du har brug for.
Kontakt Dansk Sejlunions klubkonsulenter
Dansk Sejlunions klubkonsulenter vejleder inden for en lang række emner som fx klubudvikling, aktiviteter, foreningsjura, organisation mm.
Strategiarbejde fik Grønsund til at blomstre
På få år gik Sejl og Motorbådsklubben Grønsund fra 115 medlemmer til 254. Femårsstrategier, SUP og bevidst synlighed har været en del af den massive fremgang.
Annoncørbetalt indhold
Hold varmen med en sømandssweater strikket og syet i Danmark
Danske sweatre er uundværlige i de kommende måneder, og Dansk Sejlunion og LYNÆS denmark har netop startet samarbejde, og det er til din fordel.
Boom i sejleruddannelser i maj 2020
Overvældende interesse for at tage speedbådsbevis og duelighedsprøve kan hænge sammen med corona-situationen.
Sejlads med børn
Guide til at sejle med babyer og småbørn
Når du skal sejle med babyer og småbørn kræver det lidt forberedelse. Her får du en guide, så du bliver klar til at sejle med de allermindste.
Flod- og kanalsejlads
Introduktion til flod- og kanalsejlads
Start her hvis du gerne vil have et overblik og læse andres turberetninger om sejlads på floder og kanaler i Europa. Vi guider til, hvordan du planlægger din tur.
Elmotor i din båd
En elmotor i båden kan give dig stille sejlads og mindre vedligehold. Men også kortere rækkevidde, ladeudfordringer og dyre batterier. Vi dykker her ned i fordele og ulemper.
Guide til at vælge redningsvest
I denne artikel får du en grundig guide til valg af redningsvest. Vi gennemgår de forskellige typer, så du kan vælge efter dit behov.
Køge Bugt Kredsen
Sejlforeningen Enighed
Sejlerskole, Kapsejlads, Tursejlads
El om bord
Hovedkabler- og ledninger
Hvordan arbejder man med elsystemet hjerte? - batterier og hovedsikringer.
Materialer til sejlerskoler
Dansk Sejlunion udgiver løbende en række materialer til brug i sejlerskolernes undervisning
DH-DM rykker til Øresund
Efter tre gode år i det østjyske rykker det populære DH-DM for kølbåde til Øresund, hvor klubberne i Svanemøllebugten er ny arrangør.
Fra kone til skipper på 40 år
Marbæk Sejl- og Motorbådsklub kan prale af en 40-årig, som i de sidste år har fået det bedre end nogensinde. En god plan for sæsonen sikrer, at flere kvinder køber egen båd.
Søsportens Sikkerhedsråd: Overvurder ikke dine evner på Stand Up Paddle
Hvert år kommer personer på SUP i vanskeligheder og må reddes i land. Ofte er det vinden, som overrasker og skaber farlige situationer.
SUP
Tager du SUP med på sommertogtet?
Stand Up Paddle (SUP) bliver stadig mere populært. For lystsejlere kan SUP tilføre ekstra sjov og nye oplevelser på weekendturen og sommertogtet.
El om bord
Batterier til maritimt brug
Vi giver dig svar på spørgsmål omkring brugen af batterier i båden.
Flagregler til søs
I denne artikel bliver du introduceret til flagregler til søs. Du kan finde viden om anvendelse af både Dannebrog og signalflag.
El om bord
Installation af instrumenter
Det er vigtigt at kablerne til de forskellige instrumenter er dimensioneret korrekt. Her lærer du de vigtigste regler.
Sejlerlandsholdet
Sejlerlandsholdet klar til EM i Aarhus
Når EM for 49er, 49erFX og Nacra17 afvikles i Aarhus har du mulighed for at komme helt tæt på sejlsportens største stjerner. Sejlerlandsholdet er klar til kamp.
Fritidssejleruddannelserne
|
Duelighed
Sådan tager du et bevis for bestået duelighed
Med duelighedsbeviset er du klar til at sejle godt og sikkert.
Fritidssejleruddannelserne
|
Duelighed
Duelighed: Teoretisk del
For at kunne bestå den teoretiske prøve i duelighedsbeviset er der en række færdigheder, som du skal kunne. Vi guider dig igennem disse her på siden.
Sejlads med børn
Guide: Sådan bliver din sejlerferie med børn en succes
I denne guide, om sejlerferie med børn svarer vi bl.a. på spørgsmål om proviantering, hvor langt du skal sejle og fordele og ulemper ved at ligge i havn/for anker.
Lynetteholm er en katastrofe for sejlsporten i hovedstaden
Sejlerne bliver glemt i anlægsprojektet af Københavns nye ø. Dansk Sejlunion har sat alle sejl til for at varetage sejlernes interesser og påvirke beslutningerne.
Klasseorganisationer
|
kølbådklasser
Nordisk Folkebåd
DANSK FOLKEBÅDSKLUB | Skandinavisk klasse
Tilmeld dig og din besætning til DH-DM
Skal du med til årets fedeste DH-kapsejlads? Så er det nu, du skal melde dig til Dansk Sejlunions DH-DM, der afholdes på Svanemøllebugten af områdets klubber.
Klasseorganisationer
|
kølbådklasser
Express
EXPRESS KLUB DANMARK | National klasse
DH-DM: Sejlernes Smukfest venter
Efter en veloverstået forårssæson venter en af sensommerens helt store højdepunkter for kapsejlere med DH-målebrev - DH-DM i København fra den 25.-27. aug. Du kan stadig nå at m...
Mindeord – Henrik Pedersen
Henrik Pedersen, tidligere bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion og vicepræsident i European Boating Association, sov stille ind mandag den 1. juni.
El om bord
HPFI relæ om bord
Et HPFI relæ giver ekstra sikkerhed om bord på din båd. Læs mere om fordele ved HPFI relæ samt installering af relæet.
Dansk Sejlunion udgiver nye kapsejladsregler
Dansk Sejlunions nye regelbog udkommer i år både i bogformat og pdf-version samt i en helt ny mobilvenlig udgave, der giver sejlerne let adgang til viden.
Hæderstegn
Dansk Sejlunion opererer med fire hædersbevisninger. Du kan læse mere om dem her og se hvem der igennem årene er blevet tildelt hæderstegn.
Hvilken redningsflåde skal du vælge?
I denne artikel kan du blive klogere på, hvilken redningsflåde du skal vælge alt efter hvilke behov du har. Artiklen giver dig en grundig gennemgang.
DM for kølbåde efter DH er tilbage
Dansk Sejlunion er medarrangør af det populære stævne, der i år afholdes d. 10.-12. september i Juelsminde. Tilmeldingen åbner i marts med plads til 60 både.
Fritidssejleruddannelserne
|
Speedbådsbevis
Speedbådsbeviset: Teoretisk prøve
For at kunne få et speedbådsbevis kræver det en bestået speedbådsprøve. Læs mere om vejen til et speedbådsbevis, og de krav, der stilles til den teoretiske prøve.
Fritidssejleruddannelserne
|
Duelighed
Duelighed: Praktisk del
For at kunne bestå den praktiske prøve i duelighed er der en række færdigheder som du skal kunne. Vi guider dig igennem disse her på siden.
Under vandlinjen
|
VVS og Gas
Guide til søventiler og skroggennemføringer
I den guide kigger vi på skroggennemføringer i forskellige materialer og guider dig gennem fordele og ulemper ved de forskellige typer.
Livslang indsats for sejlsporten anerkendes med ærestegn
Henrik Pedersen fra Lynæs Sejl- og Kajakklub er blevet tildelt Dansk Sejlunions højeste udmærkelse, ærestegnet, for sin livslange indsats for sejlsporten.
Dansk Sejlunion medunderskriver af erklæring mod Lynetteholm
En række organisationer, der er modstandere af Lynetteholm-projektet, opfordrer Folketinget og Københavns Kommune til at standse planlægningen af projektet.
Sådan vedligeholder og imprægnerer du dit sejlertøj
Guide til, hvordan du vedligeholder og imprægnerer dit sejlertøj, så det holder sig vind- og vandtæt og kan holde til mange sæsoners gode sejlture.
Kom godt i gang med kapsejlads
Dit udstyr og krav til båden
Få styr på, hvilket grej du har brug for - både når det gælder din egen sikkerhed og bådens udrustning.
El om bord
Installation af belysning
Hvilke lyskilder du vælger er afgørende for hvor meget strøm du trækker fra batteriet. Der er store fordele ved at skifte til LED lyskilder i stedet for de ældre glødepærer.
Klasseorganisationer
|
kølbådklasser
Aphrodite 101
CLUB 101 DENMARK | National klasse
Køge Bugt Kredsen
Bådklubben Molen
Tursejlads
Talent og elite
Atletordninger på videregående uddannelser
Vil du som sejler og atlet have bedre muligheder for at dyrke din idræt samtidig med din videregående uddannelse? så er der i dag rigtigt gode muligheder for det.
Regler og love
Bødetakster, restriktioner og fartbegrænsninger for lystsejlere
Som skipper på en båd, har du ansvaret for at sætte dig ind i gældende lovgivning om fartbegrænsninger og regler. I denne artikel hjælper vi dig på vej.
Speedbådsbevis
Her finder du information om speedbådsprøven: Hvilke krav, der stilles til dig som prøvetager; prøvens opbygning mv.
Udstyr til udlån
Gennem Dansk Sejlunion kan din klub gratis låne aktivitetstrailere med udstyr som SUP, windsurf, sit-on-top kajakker m.m. samt trailere med Fevajoller. Læs om, hvordan.
Dansk Sejlunion klubforsikring
I sejlklubber er der ofte store værdier i form af klubhuse, indbo og både, som skal sikres. Derfor tilbyder vi en attraktiv forsikringspakke til klubben.
Elektronik
|
Sikkerhed
Den ultimative guide til VHF radioer
En moderne VHF radio er meget mere end blot en radio. Her gennemgår vi alle funktionerne og hjælper dig til at vælge den radio, der passer til dig.
Avanceret ankring
For dem der vil vide mere om ankring.
FAQ: Udbydere
Få svar på de meste relevante spørgsmål.
Miljø og bæredygtighed
Årsmøde for Blå Ambassadører
Åbent årsmøde for alle med interesse i miljøvenligt klubliv og havmiljøet.
Planlæg turen: Regler for færdsel på vandet
Få overblik over den lovgivning, der relaterer sig til færdsel på og omkring havet.
Sejlerlandsholdet
Salling Fondene donerer midler til indkøb af ny olympisk rig
Fra 2022 er 49er og 49er FX blevet pålagt at sejle med en nyudviklet rig. Med hjælp fra Salling Fondene indkøber Sejlerlandsholdet nu 12 af de nye sæt master.
Dansk Sejlunion fremlægger bekymringer om Lynetteholm på Christiansborg
Dansk Sejlunion har i dag haft foretræde for Folketingets Transportudvalg for at dele de mange bekymringer, Lynetteholm fører med sig for sejlere og skibstrafik.
Hvad laver forbundet?
Fra 2022-2025 samarbejder Dansk Forening for Rosport, Dansk Kano og Kajak Forbund og Dansk Sejlunion om at skabe flere og bedre muligheder for at dyrke vandsport.
Fælles strategi for samarbejdet mellem DFFR, DKF, og DS
Indtil 2025 samarbejder Dansk Forening for Rosport, Dansk Kano og Kajak Forbund og Dansk Sejlunion om at skabe flere og bedre muligheder for at dyrke vandsport.
Østersøkredsen
Christianshavns Bådelaug
SUP og andre vandsportsaktiviteter
Aldersrelateret træning
Vinterforløb for sejlere 8-12 år
Klubber, som holder vinteraktiviteter for klubbens børn og unge sejlere har et tilbud, som strækker sig over hele sæsonen. Det kan være afgørende for, at klubbens tilbud er attr...
DH-reglen
DH-reglen er en måleregel, der gør det muligt for forskellige bådtyper at konkurrere med hinanden ved at udregne et handicap. Læs om reglen her.
’Miljøvenlig sejlklub’ - certificering
Gør en forskel for miljøet - på land og til vands. Sæt gang i miljøvenlige aktiviteter og få din klub certificeret.
Nordøstjysk Kreds
Sejlklubben Limfjorden
Sejlerskole, Kapsejlads, Ungdomssejlads, Tursejlads, Sejlsportsliga, Certificeret sejlerskole, Sejladsaktiviteter for kvinder
Tokyo 2020
|
Sejlerlandsholdet
| Formandsblog
Formandens ord: Verdensklasseatleter og guldregn
Dansk Sejlunions formand Line Markert gør status efter OL, der bød på både verdensklassepræstationer og et stærkt fællesskab, som danskerne i den grad fik øje på.
Forårsklargøring
|
VVS og Gas
Rens og desinficering af vandtank
Hvordan holder du bedst vandtanken og vandsystemet rent? Og hvor længe kan vand egentligt holde sig? Det kommer vi ind på i denne guide til en ren vandtank.
Meld dig til DH-DM nu - Early bird pris udløber snart
Overvejer du at stille op til DH-DM i august? Så meld din båd til nu. Early bird-prisen udløber inden længe, og der er derfor kun få dage tilbage, hvor du fortsat får rabat på t...
Sejlads med børn
Børn om bord signalflag
Med et BOB (Børn Om Bord) signalflag kan børnefamilier nemt finde hinanden på havnen. Læs mere om flaget og bestil et her.
De kongelige sejlere er et stærkt aktiv for dansk sejlsport
Den kongelige familie har bidraget til aktivt til sejlsporten med talentfulde sejlere, herunder H.M. Kong Christian X, H.K.H. Prins Henrik og H.M. Kong Frederik X. Få styr på hi...
Bliv sejler
| SUP
Lær at stand up paddle
Er du til smukke naturoplevelser – alt imens du får masser af motion? Så skal du prøve Stand Up Paddle (SUP). Du kan komme godt i gang i flere sejl- og surfklubber.
Fysisk træning
Her på siden kan du finde redskaber og hjælp til den fysiske træning
SRC/VHF: eksamen
SRC-VHF prøven er en onlineprøve af 75 minutters varighed. Modtager du undervisning på et hold, tilbydes prøven også som skriftlige prøve i sejlklubben eller aftenskolen.
Formandsblog
Giv Tour de France vind i sejlene
Lad os vise Sejlerdanmark fra sin smukkeste side, når verdens millioner af tv-seere følger med i de danske etaper af Tour de France til sommer.
Kvindenetværk skaber fællesskab og fremmøde
Vicky Ralkov skabte et netværk for kvinder i Vedbæk Sejlklub og administrerer i dag en facebookgruppe for sejlerkvinder. Bliv klogere på, hvad kvindenetværk kan.
Forårsklargøring
|
Over vandlinjen
Polering af fribord - Sådan gør du
Polering af fribordet handler ikke kun om æstetik. Hvis du giver dit fribord den rette behandling, er det beskyttet mod UV-stråler, hvilket øger levetiden.
Klubudviklingsprisen 2023 går til trænerteamet i Sejlklubben Køge Bugt
Nytænkning og kontinuitet er nøglebegreber i ungdomsafdelingens trænerteam. Det har givet SKB en bred vifte af kvalitetstilbud til børn og unge sejlere i den nu prisvindende klub.
Guide til finansiering af byggeprojekter
Et samlet overblik med gode råd, links til fonde og oversigt over lånemuligheder for dig, der skal skaffe midler til klubbens kommende byggeri.
De gældende kapsejladsregler
"Kapsejladsregler" henviser til World Sailings Kapsejladsregler (Racing Rules of Sailing) og den nyeste udgave 2021-2024.